Rikard Norling (44) har vært ute av toppfotballen og ute av mediene i et år. Siden han fikk sparken i Brann i mai i fjor, har det vært stille rundt ham, men nå er Norling på vei tilbake i ny toppjobb.

Fredag ble det bekreftet at Norling blir hovedtrener i AIK for andre gang, og at han får kontrakt til 2020 med den stockholmske storklubben. Det er en nyhet mange i Brann gleder seg over.

Sportssjefen har ventet på ny jobb

— Rikard har gjort det bra i Sverige før og jeg vil alt det beste for ham. Hvis det går i orden at han tar over en så stor klubb som AIK, er det gøy for ham. Han er en veldig fin fyr og var en bra trener, som jeg hadde et bra forhold til, sier midtbanespiller Fredrik Haugen.

Sportssjef Rune Soltvedt var mannen som måtte ta beslutningen om å sparke Norling, og gi beskjeden til mannen selv.

— Jeg ønsker ham selvsagt lykke til. Dette er kjekt for ham, sier Soltvedt når BT spør om en reaksjon på Norling-nyheten i Sverige.

- Har du ventet litt på at han skal vende tilbake til treneryrket?

— Ja, det har jeg. Jeg har hatt en fin dialog med ham og ventet på det. At det ble AIK er jeg heller ikke overrasket over. Det er «hans klubb», han har vært der og har spesielle bånd til dem, sier Soltvedt.

- Fantastisk menneske

Kasper Skaanes fikk sitt gjennombrudd og nøt full tillit under Rikard Norling. Midtbanemannen som nå sliter benken i Brann, tror Norling kan lykkes på ny i Sverige.

— Han har mye av æren for at jeg utviklet meg som jeg ville det året i eliteserien (2014). Han er en skikkelig god trener og et fantastisk menneske. Jeg håper virkelig han får det til i AIK, og det tror jeg han gjør også, sier Skaanes.

21-åringen synes ett år uten trenerjobb er mer enn nok for Norling.

— Han er så god som trener at jeg ikke synes han bør bruke tiden sin på noe annet. Nå kommer han til en klubb han kjenner og har gjort det bra med. Jeg tror han vil lykkes, sier Skaanes.

Midtstopper Jonas Grønner skriver følgende i en tekstmelding:

— Rikard er en av de personene jeg unner mest suksess her i fotballverden. Virkelig utrolig synd han ikke lyktes hos oss, og all mulig lykke hos AIK.