Jeg burde vært skeptisk til Branns nye kjøp, Sivert Heltne Nilsen er tross alt sønnen til Lars Arne Nilsen. Det lukter forkjørsrett, inhabilitet og misunnelse lang vei. Ikke det at jeg mistenker Branns trener for å være en person som ville gitt sin egen sønn spesielle privilegier, at han ville tatt ut Sivert på laget hvis han ikke var god nok. Nei, så lave tanker har jeg ikke om far Nilsen. Det lyser integritet av ham.

Varselklokkene burde ringt

Doddo blogger om Brann Foto: Vegar Valde

Men med fjorårets lett turbulente far-sønn relasjon — styreleder Barmen og spiller Barmen - friskt i minne, burde varselklokkene likevel ringt. Jeg tror ikke at Kristoffer ble forskjellsbehandlet på grunn av farens maktposisjon, og det ble han neppe heller, men det var andre spillere, og ikke minst mange supportere, som mente det, og dermed ble stemningen rundt "The Barmens" betent. Det ble baksnakk, spekulasjoner og medieoppslag. Stemningen ble utrivelig.Har ikke Brann lært noen ting av den episoden? Det var dette jeg burde skrevet om, og deretter poengtert faren for nepotisme og tvilsomme laguttak.

Begynner å glede meg

Men det gjør jeg ikke. Jeg er som Brann-supporter så langt nede at jeg lar prinsipper og aktverdige tanker fare. Jeg gir blaffen i at Branns nyeste signering er trenerens sønn. Det eneste jeg bryr meg om er at Brann har fått inn en forsterkning, en spiller som vil gjøre Brann til et bedre fotballag, en spiller som kan hjelpe Brann ut av jammerdalen de befinner seg i.

De andre spillerne på laget, de som murret da Kristoffer Barmen i kamp etter kamp ble tatt ut på laget, har dessuten mistet klageretten siden i fjor. Når du har vært med å føre Brann ned en divisjon, og fulgt opp den mistrøstige prestasjonen med en sjokkerende svak vårsesong i 1. divisjon, ja da har du ikke lenger talerett. Da skal du holde godt munn. La heller beina vise hva du er god for.

Det jeg tenker på er hvordan laget vil se ut nå. Nilsen blir det nye midtbaneankeret. Men hvem blir indre løpere? Birkelund og Haugen? Og blir Acosta og Demidov det nye stopperparet?

Jeg begynner så smått å glede meg til andre del av sesongen.