Her poserer Sivert Heltne Nilsen med Brann-drakten på Stadion. Foto Bernt-Erik Haaland, brann.no

Mandag ble Sivert Heltne Nilsen hentet til Brann fra Vålerenga. Dermed gjenforenes Sivert med sin far Lars Arne Nilsen, som overtok som Brann-trener denne sesongen.Far og sønn Nilsen var også ilag i Hødd. Nå spør hele Bergen seg om denne far/sønn-kombinasjonen blir en suksess. Det finnes nok av eksempler på at det kan fungere helt fint, men også på det stikk motsatte.

Her er ti andre eksempler på far/sønn i norsk og internasjonal fotball:

1: Cesare og Paolo Maldini

I 1986 ble Paolo tatt ut på det italienske U21-landslaget av sin far og landslagstrener Cesare. Paolo spilte for Milan i perioden 1985 til 2009, da han la opp.

Cesare var også trener for sønnen på Italias A-landslag i perioden 1996-98, samt i Milan i 2001. ## 2: Brian og Nigel Clough

Brian Clough (til venstre) hadde eventyrlig suksess med Nottingham Forest. Til høyre assistent Peter Taylor. Foto Digitalsport

Brian var manager i Nottingham Forest fra 1975 til 1993 og ledet laget fra Robin Hood-byen til to strake troféer i serievinnercupen, i 1979 og 1980.Han produserte også en svært god fotballspiller i sønnen Nigel, som ble lærling i Forest som 16-åring. Fra 1984 til 1993 hadde Nigel sin kontroversielle far Brian som trener.

Nigel var blant Forests aller beste spillere, og pappa Brian kalte ham som oftest «our number nine» – vår nummer ni.

3: Kalle og Joachim Björklund

Dette var forrige gang hovedtreneren i Brann hadde sønnen på laget. Karl Gunnar Björklund trente Brann i perioden 1991-92. Sønnen hadde kommet til Bergen året før. «Jokke» var en stor suksess i Brann og ble i 1993 solgt til IFK Göteborg før han senere spilte i Italia, Skottland, Spania og England.

4: Nils Arne og Knut Torbjørn Eggen

Nils Arne Eggen ledet Rosenborg til gull etter gull etter at han overtok ansvaret på Lerkendal i 1988. Foto Kristian Helgesen

Nils Arne trenger ikke nærmere presentasjon. Vi nøyer oss med å si at han trente Rosenborg i flere perioder, og at laget hans stort sett vant kampene sine.Sønnen Knut Torbjørn spilte for RBK i perioden 1978 til 1991. ## 5: Trond og Markus Henriksen

Pappa Trond har i flere år vært assistenttrener i Rosenborg, og etter at Knut Tørum forsvant i 2007 fikk Trond opprykk til hovedtrener.

Han var assistent da RBK i 2009 lot sønnen Markus debutere på A-laget. Markus ble seriemester med RBK som 17-åring. I 2012 skrev han under for nederlandske AZ Alkmaar.

6: Anders og Tobias Linderoth

Anders Linderoth og sønnen Tobias. Foto NTB scanpix

Anders trente Elfsborg med sønnen Tobias på laget da begge to i 1998 gikk til norsk fotball og Stabæk. Første sesongen endte med cupcull og 3. plass i serien. Etter et 1-8-tap mot Brann i 2001 var Anders ferdig i Stabæk. Han har det siste året vært trener i Mjällby.Sønnen Tobias spilte senere for Everton, FC København og Galatasaray.

7: Paul og Tom Ince

Den tidligere Manchester United— og Liverpool-spilleren var trener for Blackpool i 2013-14. Før det hadde Ince vært på mange Blackpool-kamper som tilskuer for å se sønnen Tom spille.

Dette var ikke første gang pappa Ince trente sin egen sønn. Det skjedde også i 2010-11, da Tom ble leid ut fra Liverpool til Notts County som da ble trent av Paul.

8: Nigel og James Pearson

Nigel Pearson greide å holde Leicester i Premier League, men maktet ikke å beholde jobben. Det skyldes trolig sønnen James sine krumspring på treningsleir i Thailand. Foto NTB scanpix og Digitalsport

I 2011 tok Nigel over Leicester for andre gang. Ikke bare tok han Midlands-klubben opp i Premier League, men utrolig nok berget Leicester plassen forrige sesong etter en elendig start.30. juni fikk Nigel likevel sparken av Leicester. Det ble begrunnet med uenigheter mellom trener og styre.

Mange tror at sparkingen hadde direkte sammenheng med Nigels sønn James. Sønnen fikk sparken av Leicester etter en lite heldig hendelse under Leicesters treningsleir i Thailand. Sammen med to andre spillere var James med på en sexorgie som ble filmet og deretter lekket til britisk presse. I den svært avslørende videoen brukte spillerne nedlatende språk til de thailandske kvinnene som var med i orgien. Det var lite populært hos de thailandske Leicester-eierne.

9: Alex og Darren Ferguson

Sir Alex trente Manchester United mellom 1986 og 2013. Sønnen Darren startet karrieren i nettopp United og fikk sin A-lagsdebut i 1990. Darren fikk imidlertid stadig mindre spilletid av sin far, og i 1994 ble han solgt til Wolverhampton. Som trener har Darren vært i Peterborough (to perioder) og Preston.

10: Steve og Alex Bruce

Steve Bruce har hatt sønnen Alex på laget både i Birmingham og nå i Hull. Foto Digitalsport

I 2005 signerte Alex for Birmingham, der faren Steve var manager. Det var anklager om at faren favoriserte sønnen, og i 2006 forsvant Alex. Da var man enige om at det var best at han fortsatte karrieren i en klubb der faren ikke var trener.Etter opphold i Ipswich, Leicester, Leeds og Huddersfield ble Alex og Steve gjenforent i 2012 da Alex skrev under for Hull.

  • Kommer du på andre eksempler? Benytt gjerne debattfeltet!