Etter prøvespill hos både Rosenborg og islandske Stjarnan, som møter Celtic i kveld, prøver Erik Tønne nå lykken i Bodø. Trønderen trener med de gule denne uken og kan bli lagets nye venstreback, skriver Avisa Nordland.

— Han er en rask og god spiller. Vi ønsker å se nærmere på ham de kommende dagene, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen. Glimts ventreback og kaptein Ruben Imingen er ute med skade, og kan miste resten av sesongen. Det gir Tønne en mulighet.

Trente med Rosenborg

Ved månedsskiftet trente Tønne med Rosenborg.

— Han er en allsidig herremann, som har spilt både back, kant og spiss. Det er en spiller jeg kjenner godt, og som ikke minst er trønder, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen da. Tønne spilte også for Rosenborgs juniorlag før han dro til England og Sheffield United.

Tønne ble fristilt fra kontraken med Sandnes Ulf tidligere i sommer.

Har fått tilbud fra Island

Tønne har også vært på prøvespill på Island. 23-åringen besøkte den regjerende seriemesteren Stjarnan og dro hjem med et kontraktstilbud i bagasjen. Det er foreløpig ikke kjent om han har takket ja eller nei til tilbudet. Det islandske overgangsvinduet åpnet i dag, 15. juli, mens det norske åpner 22. juli.

Tønne skal, etter planen, returnere til Rosenborg for et nytt treningsopphold senere i sommer.