For femte gang kåret Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og European Sports Media den beste spilleren for sist sesong. 54 sportsjournalister fra hvert av UEFAs medlemsland skulle kåre den beste spilleren for 2014/15-sesongen.

foto
Nesje.jpg

Norges representant på herresiden var journalist Erlend Nesje (bildet) fra Aftenposten. Hans stemme gikk til Lionel Messi. Det var flertallet i juryen enige i. — Valget var meget lett: Lionel Messi. Han var simpelthen best. Spesielt fra januar til mai var Messi strålende og spektakulær. Messi ledet Barcelona til tre titler, mens Cristiano Ronaldo ikke vant noe som helst, begrunner Nesje sin stemme med.

Foruten Messi var også Cristiano Ronaldo og Luis Suárez nominert.

Takker lagkompisene

«Trollmannen» Messi scoret 43 mål på 38 seriekamper i La Liga forrige sesong. Han scoret 58 mål i samtlige turneringer. Argentineren har scoret 77 mål totalt i Champions League-sammenheng.

I fjorårssesongen var Messi med på å vinne både serien, Champions League og Copa del Rey.

— Jeg er veldig glad for å vinne denne prisen. Jeg vil takke lagkameratene mine. Jeg hadde ikke oppnådd resultatene uten dem, sier Messi.

— Vi har hatt samme filosofien og samme stilen over mange år. Det er godt å ha nådd våre mål. Nå skal vi nå nye mål for denne sesongen. Jeg er veldig fornøyd med å ha hatt et så godt år, sier han.

Messi sier videre at han har forsøkt å utvikle seg hvert eneste år.

— Denne sesongen prøvde jeg å forbedre meg med mer variasjon i kampene. Jeg prøver å forbedre alt, også straffesparkene mine. Jeg har tatt mange straffespark i det siste, sier Messi.

På spørsmål om at ingen har vunnet Champions League to år på rad, sier han:

— Vi skal kjempe i alle turneringer. Vi vet at det blir vanskelig, men vi skal prøve alt for å vinne Champions League igjen, sier Lionel Messi.

Sakic til topps

Kvinnenes tre finalister var Amandine Henry, Dzsenifer Marozsan og Celia Sakic.

Celia Sakic fra Tyskland vant kåringen. Hun spiller for FFC Frankfurt.