Lionel Messi (t.v) og Cristiano Ronaldo har til smør på brødskiva, men er langt unna å inntekten til Floyd Mayweather. Lionel Messi (t.v) og Cristiano Ronaldo har til smør på brødskiva, men er langt unna å inntekten til Floyd Mayweather. Foto: SCANPIX

Messi og Ronaldo tjener småpenger sammenlignet med boksestjernen

Ny liste over verdens best betale idrettsutøvere.

I kjent stil publiserte det anerkjente finnanstidsskriftet Forbes onsdag oversikten over hvilke utøvere som har tjent mest penger de siste 12 månedene. Boksekampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao i mai ble av mange omtalt som tidenes største boksekamp.

Begge ble utbetalt enorme summer for å stille i ringen i Las Vegas, som til slutt endte med seier til Mayweather. Amerikaneren er kjent for å være mer enn middels glad i penger. Resultatet for de siste 24 månedene kan derfor i aller høyste grad få 38-åringen til å trekke på smilebåndet.

SØKKRIK: Floyd Mayweather på pressekonferanse før kampen mot Manny Pacquiao. Foto: AP Photo/John Locher/NTB scanpix

Ingen kan nemlig måle seg med Mayweathers inntekt det siste året. Nærmest er Pacquiao, på en liste som er dominert av utøvere i amerikanske idretter. Cristiano Ronaldo og Lionel Messi tjener godt, men tilsammen tjener de bare halvparten av det Mayweather gjør i bokseringen.Eneste nordiske bidrag på listen er Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic. Han ligger på en pen 14. plass med $39,1 millioner i inntekt.

Her er topp 10:

1. Floyd Mayweather — boksing (2,3 milliarder kroner).

2. Manny Pacquiao - boksing (1,2 milliarder kroner).

3. Cristiano Ronaldo - fotball (612 millioner kroner).

4. Lionel Messi - fotball (571 millioner kroner).

5. Roger Federer - tennis (518 millioner kroner).

6. LeBron James - basketball (495 millioner kroner).

7. Kevin Durant - basketball (418 millioner kroner).

8. Phil Mickelson - golf (387 millioner kroner).

9. Tiger Woods - golf (391 millioner kroner).

10. Kobe Bryant - basketball (379 millioner kroner).