Tre kamper gjenstår, og Tottenham på 2.-plass i Premier League er sju poeng bak ledende Leicester. Leicester avgjør gullkampen om de slår Manchester United på Old Trafford til helgen.

— Det er skuffende, men alt vi kan gjøre er å fortsette som vi har gjort, og så får vi se hva som skjer til helgen, sier ligaens toppscorer.

Norsk Regnesentral har på oppdrag fra Bergens Tidende gjort en sannsynlighetsberegning før Premier League-innspurten.

Tallknuserne konkluderer med at det er 98,18 prosent sjanse for at Leicester tar gullet. Tottenham er eneste rival med en teoretisk sjanse, men den er på syltynne 1,82 prosent.

— Tror ikke det er over

Kane, som står med 24 scoringer med tre runder igjen å spille, vil imidlertid ikke gi opp gullkampen.

— Jeg tror ikke at det er over. Det er fortsatt tre kamper igjen. Hvis Leicester taper til helgen, så vet du aldri hvordan de er i stand til å takle presset. Men det blir selvsagt veldig tøft for oss, og det er heller ikke lenger bare opp til oss selv. Det eneste vi kan gjøre er å vinne de tre neste kampene, sier den engelske landslagsspilleren.

Tottenham har ikke vunnet den engelske ligatittelen siden 1961. Leicester har aldri vunnet den.

— Vi har hatt en fantastisk sesong, og vi kan ikke bli for deprimert etter 1-1-kampen mot West Bromwich, mener Kane.

Newcastle rykker trolig ned

Ellers er det overveiende sannsynlig at topp fire vil bestå av Leicester, Tottenham, Manchester City og Arsenal. Manchester United gis 18 prosent sjanse for topp fire.

I bunnen er det allerede klart at Aston Villa rykker ned. Størst fare er det for at Newcastle slår følge (87 prosent).

(NTB/Bergens Tidende)