Manchester United hadde små problemer med å vinne PL-avslutningen mot Joshua King og Bournemouth 3-1. United endte dermed som nummer fem. Laget måtte vinne med 19 mål for å ta igjen Manchester Citys fjerdeplass, men var selvsagt aldri nær å ta byrivalens plass i mesterligaen.

Wayne Rooney viste fine takter foran EM. Veteranen scoret selv det første, var involvert i det andre og sto for assisten på det tredje United-målet.

Scoret gjorde også Marcus Rashford. 18-åringen viste hvorfor han er med i Roy Hodgsons bruttotropp til EM. Ashley Young scoret Uniteds 49. og siste ligamål for sesongen. Dermed endte rødtrøyene under 50 scorede mål på 38 kamper.

49 mål er det svakeste United har levert siden de bare scoret 46 mål i 1989/90-sesongen.

Etter kampen tok den utskjelte manageren Louis van Gaal til mikronen og takket supporterne. «På vegne av spillerne, støtteapparatet og meg selv vil jeg takke for deres betingelsesløse støtte. Uansett hvor vi har spilt, uansett hvordan ting har gått ute på banen, har dere aldri skuffet oss. Vi håper å hente hjem FA-cuptrofeet for dere», sa van Gaal.

Skjerpet sikkerhet

En uheldig Chris Smalling styrte inn et selvmål på overtid. Joshua King spilte 67 minutter for Bournemouth, uten å skape all verden mot gamleklubben. Han stoppet på seks mål i årets Premier League.

Manchester United spiller FA-cupfinale mot Crystal Palace lørdag, men manager Louis van Gaal stilte likevel med toppet mannskap i den utsatte Premier League-kampen.

Matchen skulle vært spilt søndag, men da man oppdaget en bombelignende gjenstand på et toalett inne på Old Trafford ble kampen utsatt, mens stadionet ble evakuert.

Det viste seg senere at det var snakk om en falsk bombe som var glemt igjen etter en sikkerhetstest i forrige uke.

Sikkerheten var skjerpet i Manchester tirsdag. Selv United-direktør Ed Woodward ble visitert før han kom seg inn på Uniteds hjemmebane.

Første på tre måneder

United spilte tamt før pause, men et flott angrep like før hvilen ga 1-0-ledelse. Rooney startet det hele, fant Anthony Martial, som spilte vegg med Juan Mata, før Rooney selv enkelt kunne score. Målet var Rooneys første på tre måneder.

Michael Carrick var nær å doble ledelsen med et mektig skudd i tverrligger fra 20 meter ti minutter etter sidebyttet.

Callum Wilson trodde han utlignet etter 73 minutter, men ble korrekt avblåst for offside. Minuttet etter kunne Rashford banket inn 2-0 med høyrefoten. Igjen viste supertalentet nådeløse avslutteregenskaper.

Rooney sto for en utsøkt pasning da Young alene med keeper ordnet 3-0 etter 87 minutter. Rett etter var Young på farten igjen, men da ble scoringen annullert for offside.

Bournemouth endte på 16.-plass i PL-debuten.

– Det ble noen vanskelige dager og var ikke ideelt for noen, sa Bournemouth-manager Eddie Howe om å måtte reise til Manchester to ganger på kort tid.

– Men det har vært en fantastisk sesong. Vi er fortsatt i Premier League, og det var også vår målsetting, sa Howe.

Han bekreftet samtidig at klubben har takket nei til West Hams bud på Callum Wilson og Matt Ritchie, men avviste at det var snakk om et bud på 25 millioner pund.