De to store sportsavisene i Madrid har ofte ulike oppfatninger av virkeligheten, men nå virker AS og Marca samstemte om at Martin Ødegaard (16) vil gå ut på lån i den kommende sesongen.

Og det mangler ikke på interessenter, skriver Marca søndag.

Sportsavisen skriver nemlig at Martin Ødegaard og det spanske stortalentet Marco Asensio (19) uten tvil er de mest ettertraktede Real Madrid-spillerne i dette overgangsvinduet.

Det skal ha kommet hele 20 tilbud på Marco Asensio, som for øyeblikket forbereder seg til å spille U19-EM med Spania. Ifølge avisen skal altså ikke interessen for Ødegaard vært stort mindre.

Lørdag skrev AS at de to unge talentene, i tillegg til den brasilianske midtbanespilleren Lucas Silva, skal lånes ut.

Samme avis tror Villarreal, Málaga og Betis ligger best an i kampen for å få låne nordmannen.

Veland trodde ikke på nivå tre

Både Asensio og Ødegaard skal være med på Real Madrids sommerturné til Kina og Australia. Der vil de få muligheten til å imponere Rafael Benítez. Likevel vil de trolig bli lånt ut.

Ødegaards agent Tore Pedersen har ved gjentatte tilfeller beskrevet utlånsryktene som «bare spekulasjoner».

Forrige sesong spilte Ødegaard 11 ganger for Real Madrid Castilla.

I mai sa CMore-ekspert Petter Veland at han vanskelig kunne se for seg at Ødegaard fortsetter på nivå tre neste sesong.

Petter Veland tviler på at Ødegaard fortsetter i Real Madrid Castilla. Foto: C More

— Det første halvåret handlet om tilpasning, til nye treningsfasiliteter, nye lagkamerater og en ny hverdag utenfor banen. Derfor har nivå tre vært greit, sa Veland.- Jeg vil tro at neste sesong er ikke nivå tre godt nok som jevnlig kamptrening for Martin Ødegaard, la han til.

Dersom Ødegaard ikke spiller for Real Madrids B-lag neste sesong, er utlån eller en A-lagsplass de eneste alternativene. AS meldte lørdag at Ødegaard nekter å spille en til sesong i Real Madrid Castilla.

Han fikk også A-lagsdebuten, i siste seriekamp mot Getafe. Marco Asensio har ennå ikke spilt for Real Madrids A-lag. 19-åringen var nemlig på lån i Mallorca forrige sesong.