– Jeg behøvde kun å se Martin Ødegaard én gang. I etterkant var jeg hjemme hos Ødegaards foreldre tre ganger, og klubben har også hatt en annen representant på besøk hos familien Ødegaard, sier Ove Flindt-Bjerg til Danmarks Radio, danskenes svar på NRK.

VAR ODD-SJEF: Her smiler Ove Flindt-Bjerg bredt etter en 2-0-seier mot Sandefjord i 2007, da som Odd-trener. Foto: NTB scanpix

Han er tidligere dansk landslagsspiller, tidligere Odd-trener og nåværende speider for den tyske Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach, med ansvar for Skandinavia og Østerrike.Flindt-Bjerg fikk tidlig øynene opp for Strømsgodsets supertalent Martin Ødegaard, som senere – som alle vet – skrev under for Real Madrid.

– Bombesikker på at Ødegaard ville valgt oss

Men før den tid siklet nærmest samtlige storklubber i Europa etter det norske talentet. Inkludert Liverpool, Barcelona, Manchester City, Arsenal, Bayern München – og Borussia Mönchengladbach.

– Grunnen til at jeg signerte for Real Madrid, er at jeg mener dette er det beste stedet for meg å utvikle meg videre. De har de beste mulighetene for meg, både sportslig og utenomsportslig, sa Ødegaard da han ble presentert som ny Real Madrid-spiller på Valdebebas i Madrid i januar.

Ifølge Flindt-Bjerg hadde Ødegaard havnet i tysk fotball hvis Real Madrid ikke hadde kommet på banen.

– Hvis han ikke hadde endt opp i Real Madrid, så er jeg bombesikker på at han hadde valgt oss i Gladbach, sier speideren – og forsetter:

– Vi var så langt inne i prosessen, men vi kunne ikke konkurrere med Real Madrid. Sånn er det bare, sier Ove Flindt-Bjerg.

Gladbach har utviklet flere talenter

Borussia Mönchengladbach har tidligere vist at de evner å forvalte talentfulle fotballspillere. Både keeper Marc-André ter Stegen og den tyske landslagsspilleren Marco Reus har utviklet talentet sitt i Gladbach før de har tatt steget videre til henholdsvis Barcelona og Borussia Dortmund.

Uansett, Martin Ødegaard valgte Real Madrid og i siste serierunde fikk han førstelagsdebuten i 7-3-seieren mot Getafe da han erstattet Cristiano Ronaldo en drøy halvtime før slutt.

I sommer skal han være med førstelaget på turné, der Real Madrid blant annet skal møte AC Milan, Tottenham, Manchester City, Roma – og Vålerenga på Ullevaal stadion.