Stabæk — Molde 0-1

NADDERUD: Akkurat da Molde trengte det som mest på Nadderud onsdag kveld, vartet toppscorer "Moi" opp med en scoring av det minneverdige slaget. 20-åringen fikk ballen fra Daniel Berg Hestad på egen banehalvdel, ristet av seg en Stabæk-spiller og satte på turboen.

Etter å ha løpt over halve banen sendte han ballen iskaldt til side for Mande Sayouba i Stabæk-målet. En fantastisk prestasjon, som sendte Molde til sin andre strake cupfinale.

Mohamed Elyounoussi ble båret på gullstol etter cupsemiseieren. Foto: Digitalsport

- Det var veldig, veldig deilig å se ballen gå i mål. Det er vanskelig å beskrive en sånn glede, men jeg så det tydelig i ansiktet på Harmeet (Singh). Du burde nesten sett det selv, det var helt utrolig, sier en overlykkelig matchvinner til Rbnett.

Viktige mål

"Moi" har virkelig markert seg etter at han signerte for Molde, og er sammen med Ørjan Håskjold Nyland den eneste spilleren som har spilt samtlige seriekamper denne sesongen. 20-åringen har scoret 12 mål fra sin kantposisjon, og har blant annet blitt belønnet med plass i a-landslagstroppen.

At det var han som skulle avgjøre for Molde onsdag, var derfor ingen bombe. Unggutten trives når det står mye på spill.

— Jeg scoret to mål som sørget for at Sarpsborg holdt seg oppe i fjor, så det er ikke første gangen jeg scorer et viktig mål. Men dette er definitivt et mål jeg kommer til å huske lenge, sier han.

"The double"

Etter seieren over Stabæk har Molde en gyllen mulighet til å vinne "the double" denne sesongen.

— Det er selvsagt en stor motivasjon for oss, og noe vi sikter mot, sier han.

En rørt Mohamed Elyounoussi møtte gikk bort til familien etter 1-0 i NM-semifinalen mot Stabæk. Foto: NTB scanpix

— Og hvem vil du ha i finalen?- Sarpsborg. Det hadde betydd veldig mye for klubben, og jeg håper de klarer det.

Tor Ole Skullerud jublet som en villmann da "Moi" satte matchvinnermålet etter 86 minutter. Etter kampen var han blid, lettet og fattet.

— Det var et veldig kick. En spesiell opplevelse, sier han.

- Du så ikke fullt så fornøyd ut med det som skjedde tidligere i kampen?

— Jeg har fått beskjed av de hjemme at jeg aldri ser blid og fornøyd ut på tv. Det er bare det at jeg er veldig konsentrert, forklarer han med et smil.

- Hva kan du si om det matchvinner Elyounoussi gjør i dag?

— Han gjør det han har gjort hele sesongen, egentlig. Han er en målscorer, og en type som kommer på trening hver dag og har fokus på å bli bedre. Velfortjent uttelling, konstaterer han.

- Hva betyr det for deg å ta Molde til en cupfinale?

— Masse. Cupfinalen har jeg vært med på å vinne før, og det har jeg lyst å oppleve igjen. Det er en stor begivenhet, men jeg er bare en liten brikke oppi det hele. Det er størst for klubben. Og supporterne, sier han.