Stabæk — Molde 0-1

Mohamed "Moi" Elyounoussi har banket inn 12 mål for Molde i serien denne sesongen, og onsdag kveld ble han den store helten da den suverene serielederen ble klar for en ny cupfinale på Ullevaal.

Det hadde vært en nitrist forestilling da "Moi" - ut av ingenting - dukket opp fire minutter før full tid. Unggutten satte fart på venstrekanten, ristet av seg en motspiller og overlistet Stabæk-keeperen med en iskald avslutning.

Mohamed Elyounoussi ble båret på gullstol etter cupsemiseieren. Foto: Digitalsport

Jubelscenene etterpå fortalte alt om hvor mye scoringen betydde — både for spillerne og støtteapparatet. Med serien langt på vei avgjort, er cupfinalen en fantastisk motivasjon utover høsten.- Det var veldig deilig å se den ballen gå i mål. Jeg vet ikke om det er mitt viktigste mål noen gang, men det er i alle fall et mål jeg kommer til å huske lenge, sier Mohamed Elyounoussi.

- Fantastisk!

Kaptein Daniel Berg Hestad var imponert over 20-åringen etter kampslutt.

— Det beste laget vinner, mener jeg. Vi jobbet knallhardt, og så visste vi at vi hadde individualister som kunne avgjøre, sier Berg Hestad, som humoristisk tok æren for Elyounoussis avgjørende scoring:

— Det er først og fremst en veldig god målgivende pasning fra meg, sier kapteinen med et smil.

— He-he, neida, den var ikke helt ferdigscoret. Han skjærer foran – han er veldig flink til det – og setter den i motsatt hjørne. Det er fantastisk! Uredd ungdom, det er artig å se.

Tam serieleder

Molde leverte ingen stor 1. omgang i høstkulda på Nadderud. Savnet etter Vegard Forren i midtforsvaret og Fredrik Gulbrandsen på topp var påfallende, og Molde virket litt tannløse i møte med cupfinalekåte bæringer.

Molde-trener Tor Ole Skullerud jublet hemningsløst etter at seieren var sikret. Foto: Digitalsport

Det var Molde som kom til kampens første sjanse da det var spilt tre minutter. Et hjørnespark fra Per Egil Flo endte opp i beina til Joona Toivio, som smelte til på halv volley fra fem meters hold. Ballen gikk høyt over.Kampen bølget frem og tilbake og etter 13 minutter var Stabæk ekstremt nær ved å ta ledelsen. Franck Boli rundlurte Martin Linnes og satte fart inn i Moldes 16-meter fra venstrekanten. Lynhurtige Boli sendte deretter avgårde et skudd som Ørjan Håskjold Nyland burde tatt, men landslagskeeperen glapp og ballen var på vei i mål. På streken dukket imidlertid Flo opp og klarerte i grevens tid.

Tommy Høiland og Mohamed Elyounoussi kom til et bar brukbare muligheter for Molde utover i omgangen, men lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0. ## Superscoring

2. omgang var heller ikke noe fyrverkeri av en forestilling, men Molde fikk flere muligheter til å score. Etter 53 minutter fikk publikum se et øyeblikks magi fra Daniel Berg Hestad. Veteranen fintet skudd før han chippet Martin Linnes fri i bakrommet. Linnes smalt til på direkten — like over tverrliggeren.

En rørt Mohamed Elyounoussi møtte gikk bort til familien etter 1-0 i NM-semifinalen mot Stabæk. Foto: NTB scanpix

Ti minutter senere var det Daniel Chima Chukwu som fikk sjansen, etter glimrende forarbeid av Martin Linnes på Moldes høyreside. Chima skjøt på direkten fra ti meters hold, men hadde en solid ryggsekk og sendte ballen himmelhøyt over mål.Etter 86 minutter fikk Molde endelig noe å juble for. Toppscorer Mohamed Elyounoussi ristet av seg en motspiller ute på venstresiden og satte fart fremover. "Moi" skar deretter inn i 16-meteren, før han plasserte ballen iskaldt til høyre for Mande Sayouba og i mål fra åtte-ni meters hold.

Magne Hoseth spilte hele kampen mot sin tidligere arbeidsgiver, uten å briljere nevneverdig.

— Vi så to lag som absolutt ikke ville tape, og det var en tett kamp. Selv om jeg ikke klarer å glede meg på vegne av gamle lagkamerater nå, så gjør jeg selvfølgelig det når ting har lagt seg, sier Magne Hoseth.

— Vi klarer ikke å skape nok sjanser, og da klarer vi ikke å slå Molde. Elyounoussi hadde ikke fått springe 70 meter fra meg, da hadde jeg hengt over nakken hans. Jeg hadde tatt et gult kort på den.

Stabæks Morten Skjønsberg mener bærumslaget var best i første omgang.

— Vi kjemper godt, men det holder ikke helt. Vi var best i første omgang, synes jeg, og det hadde vært godt å få et mål der. I andre omgang får vi ikke helt til det spillet vi vil.