Cristiano Ronaldo er nominert som en av tre som kan bli årets spiller.

Tidligere Barcelona-spiller Ronaldinho er klar i talen: Lionel Messi er best i verden.– Cristiano Ronaldo er en komplett spiller, men Messi er bedre fordi han har magien, sier Ronaldinho til avisen El Enganche, ifølge goal.com.

Vant i fjor

Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) og Manuel Neuer (Tyskland) ble mandag nominert til de tre siste spillerne som kjemper om å bli verdens beste fotballspiller i 2014. Hvem som vinner av trioen blir offentliggjort på utdelingen av Ballon d'Or i Zürich 12. januar.

Portugisiske Ronaldo får muligheten til å forsvare tittelen han vant i fjor. Det var annen gang han fikk prisen, første gang var i 2008. Han var sterkt delaktig i Real Madrids triumf i Champions League forrige sesong der han totalt scoret 17 mål.

Argentinske Messi har vunnet kåringen fire ganger, men har i 2014 ikke vunnet en eneste tittel verken med Barcelona eller Argentina. Nylig ble han tidenes mestscorende i spansk fotball da han passerte legenden Telmo Zarras rekord på 251 mål.

Hadde Ronaldinho fått bestemme, går prisen til Messi. Han var i Barcelona da den vesle argentineren slo til.

– Vi spillere ba daværende Barcelona-trener Frank Rijkaard om at Messi matte få trene med førstelaget, sier Ronaldinho, som i intervjuet avslører at han var nær ved å signere for Manchester United men at Barca-president Sandro Rosell overtalte ham.

Tjærnås: – Ronaldo best i år

100 % Sport sin fotballekspert Lars Tjærnås mener at Lionel Messi har vært best over de siste fem sesongene.– Men siste sesongen er det Ronaldo som har vært best, sier Tjærnås.

– Ronaldo har et bredere register med blant annet en utrolig fysikk og rå kraft. Messi har ekstrem spisskompetanse på teknikk generelt, finter og balanse spesielt. Det mest utrolige med begge er ikke hvor fantastisk gode de er, men hvor ofte de er det. De presterer på ekstremt høyt nivå ukentlig, og begge har tatt fotballen til et nytt nivå, sier fotballeksperten.