Val Senales: Hun er både olympisk mester og verdensmester med ski på bena, men Flugstad Østberg vil fremdeles ikke gi opp fotballen.

24-åringen fra Gjøvik kunne nylig feire opprykk til førstedivisjon med Raufoss kvinner. Hun spilte riktignok ikke mer enn én kamp denne sesongen, men hun er klar på at hun gjerne spiller mer om hun får sjansen:

— Jeg tror de trenger andre forsterkninger enn langrennsløpere når de skal opp i førstedivisjon. Men jeg kan jo ikke si nei om jeg blir spurt, sier hun.

Fotballen har alltid vært viktig for henne, men da hun var 18–19, tok hun et valg om å kutte den helt ut – trodde hun.

Sluttet ikke likevel

— Da trodde jeg at jeg sluttet, men så kom våren igjen. Da hadde jeg plutselig ikke sluttet likevel. Men det er blitt mindre og mindre år for år, forklarer hun.

Å kombinere de to idrettene er ingen enkel sak. Det er enklest å være med på fotballen tidlig i sesongen og før den ordentlige langrennsoppkjøringen starter.

— Jeg har sagt til flere at dersom det går dårlig i langrennssporet denne sesongen, så skyldes det mest at det er blitt for lite fotball for meg på våren og sommeren, sier hun med et lurt glimt i øyet.

Godt forberedt

I stedet har hun brukt tiden godt til å forberede seg til vinteren:

— Jeg har tent veldig bra og veldig mye, så jeg håper å kjempe i toppen både i sprint og distanserenn denne sesongen. Jeg har tatt ganske store steg de to siste sesongene, så det kan kanskje bli vanskelig å fortsette den utviklingen. Men jeg har troen, sier Ingvild Flugstad Østberg.