Benni McCarthy har meldt avbud til lørdagens privatlandskamp mot Norge.

Med Blackburn i knipe i serien (17. plass i Premier League), har manageren uttrykt bekymring overfor klubbens hjemmeside (ekstern lenke) i forhold til å få en haug utslitte stjerner tilbake fra landslagsoppdrag rundt om i verden.

Nå slipper han kanskje unna med å sende "bare" Morten Gamst Pedersen og Aaron Mokoena til Sør-Afrika.

McCarthy kan miste plassen

I følge en artikkel i Daily Dispatch har det de kaller "Bad Boy" Bennis avbud til kampen mot Drillos beste menn satt sinnene i kok i den Sør-Afrikanske leiren.

De siterer anonyme representanter som vifter med pekefingeren og sier Englands-proffen kan miste plassen på landslaget fordi det virker som han selv velger og vraker hvilke landskamper han vil stille opp til.

Denne gangen skal det være en hamstring-skade som holder McCarthy ute, men en anonym kilde blåser ut at de er drittleie av at spilleren melder avbud når han ikke føler for å spille.

— Vi sier ikke at han ikke er skadet, men han burde vært her og fått skaden undersøkt slik reglene tilsier!

Uskyldig, glimrende og overraskelse

Kaptein Mokoena skal etter rapportene være klar for møtet med Norge og lagkamerat Gamst, men det er også andre spennende innslag i det Sør-Afrikanske laget - og ikke bare fotballferdighets-messig.

Spillere som Surprise Moriri, Innocent Mdledle og Excellent Walaza kan bidra til at vi får litt av en ettermiddag på lørdag, om de lever opp til navnene sine.

PS! I følge FIFA.com har også Kagisho Dikgacoi fra Lamontville Golden Arrows meldt forfall på grunn av skade, og spissene Katlego Mashego fra Orlando Pirates og Katlego Mphela fra Mamelodi Sundowns er hentet inn i troppen.

I tillegg blir det møte med en gammel "kjenning" i x-VIF-spiller Mbulelo Mabizela.