Sør-Afrikas kanskje største stjerne, Blackburn-spiss Benni McCarthy, har meldt forfall til landskampen mot Norge.

Den tidligere Ajax— og Porto-spilleren har spilt 76 landskamper for hjemlandet og scoret 31 mål, men mot Norge er ikke 31-åringen med.

Det til tross for at Blackburn har gitt McCarthy klarsignal til å reise på landslagsoppdrag. En MR-undersøkelse som ble gjort i England, viser at spissen er kvitt strekkskaden i låret.

– Jeg har diskutert denne saken med Benni etter vi fikk rapporten fra det medisinske teamet i Blackburn, men Benni insisterer på at han kjenner voldsomme smerter fra skaden, sier Ephraim Nematswerani, medisinsk ansvarlig for det sørafrikanske landslaget.

McCarthy spilte hele kampen mot West Ham i Premier League lørdag, men nekter nå å reise til hjemlandet for å spille landskamp mot Norge lørdag klokken 14.00 norsk tid.

Sør-Afrikas landslagssjef Joel Santana innrømmer at McCarthys oppførsel kan få følger. Troppen til Prøve-VM er ennå ikke meldt inn til FIFA.

– Avgjørelsen om hvem som skal være med i den troppen er ikke tatt, men uttaket er ikke kun basert på hvor god spilleren er. Det er også viktig at spilleren har den rette holdningen, sier Santana til hjemmesiden til det sørafrikanske fotballforbundet.