Politikeren Tom Tvedt går til valg på det idrettspolitiske dokumentet som blir vedtatt på idrettstinget i Trondheim til helgen.

Det er en ekte demokrat som satser på å bli Børre Rognliens etterfølger i presidentstolen i Norges Idrettsforbund. Allerede har han markert seg som leder av toppidretten i idrettsstyret. Han har fått til omfattende omorganisering i ledelsen av norsk toppidrett.

— Jeg vil bli president først og fremst fordi jeg har et demokratisk hjerte. Jeg har jobbet mye med politikk og fått jobbe med mine kjernesaker. Jeg har fått veldig mye av idretten, etter at jeg var ute av den en periode, men jeg kom tilbake og er innstilt på å ta en dugnad for den organisasjonen som har lært meg opp, forklarer Tom Tvedt til NTB om hvorfor han søker toppvervet innenfor idrettsbevegelsen.

Han har erfaring som både ordfører og fylkesordfører fra før, så det er ingenting i veien med kvalifikasjonene for den tidligere håndballspilleren.

Åpne diskusjoner

Tvedt har alltid vært engasjert innenfor idretten. Det er her han har lært det meste av det han kan, og nå vil han gi tilbake. Han har også en god strategi på den jobben han kan og vil gjøre.

— Norsk idrett er en oppegående organisasjon. Det er en god struktur. Vi har levert de beste resultatene noensinne. Jeg kan bidra med kontinuitet og vitalitet, sier Tvedt til NTB.

— Vi må ta noen store og åpne diskusjoner i forhold til dette med eierskap, for vi ser at vi blir presset. Det gjelder også tippenøkkelmodellen, som er god. Jeg vil ikke at idretten skal komme på statsbudsjettet og bli en salderingspost, understreker han videre.

Tanken på presidentvervet begynte å vokse fram da Børre Rognlien overraskende ga beskjed om at han ikke ville gå på en ny periode, men akkurat når han endelig bestemte seg for å satse på toppvervet kan han ikke si.

Begeistring og fair play

Tom Tvedt er politiker, og derfor er han mest opptatt av de idrettspolitiske diskusjonene som han håper det blir mange av på tinget i Trondheim. Utgangspunktet hans er det idrettspolitiske dokumentet for kommende fireårsperiode som skal behandles og vedtas.

— Jeg håper vi som Norges største frivillige organisasjon, skal ha en fantastisk og fin politisk diskusjon når vi møtes til ting i Trondheim. Vi skal være enige og uenige, men begeistring og fair play må ligge til grunn, sier Tvedt.

— Det er 54 særforbund, og da skulle det bare mangle om vi ikke var litt uenige, for det er mye spennende dynamikk her. Jeg gleder meg til å møte likesinnede og de som driver norsk idrett, altså selve idrettsfamilien, legger presidentkandidaten til.

— Hva vil du svare dem som spør deg på tinget hva du går til valg på?

— Det er enkelt. Jeg går til valgt på det idrettspolitiske dokumentet, for det er jo det som er demokratiet. Det er alle de som jobber dugnad som lager programmet vårt. Det er det jeg går til valg på. Jeg vet at om jeg blir valgt, så er mandatet mitt å følge opp det tinget har sagt og bestemt, punktum. Så må jeg bruke noen egenskaper som jeg vet jeg har. Tingsalen bestemmer hva jeg skal jobbe med, dersom jeg får tillit som president de kommende fire årene, sier Tom Tvedt til NTB.

(©NTB)