TILs sportssjef kom hjem fra sagaøya etter tre dagers besøk mandag kveld. Der besøkte han Fjölnir, klubben som TIL kjøpte Aron Sigurdarson fra, og så laget i kamp mot Vikingur Reykjavik på søndag.

I tillegg så Johansen kampen mellom Valur og Stjarnan.

— Det var fint å besøke Fjölnir, som vi har fått et godt forhold til. Og gøy å se islandsk fotball, med mye offensivt spill i kampene, forteller TILs sportssjef til iTromsø.

- Bra samarbeid

Tidligere i vår var to Fjölnir-spillere, Vidar Ari Jönsson (22) og Hans Viktor Gudmundson (19) på et kort treningsopphold i TIL.

TILs sportssjef utelukker ikke nye overganger.

— Det er noe bra med Fjölnir-samarbeidet, som vi skal pleie godt om det skulle dukke opp aktuelle spillere, sier Johansen.

- Kan det skje noe allerede i sommer?

— Realistisk sett så tror jeg ikke det. Vi har en holdning om at sommervinduet i utgangspunktet skal være rolig for vår del, sier Svein-Morten Johansen.

Motsatt vei?

Det kan også bli aktuelt at TIL-rekrutter kan dra motsatt vei for å få førstelagserfaring på et nivå litt under norsk eliteserie.

Med spissingen i det norske seriesystemet, er TIL 2 i utgangspunktet på vei ned mot fjerde nivå med kun ni poeng etter like mange serierunder.

— Det er ikke uaktuelt. Det er en veldig god kamparena på Island, med veldig offensivt spill. Det kan bli en del av spillerutvikling etterhvert, med en mellomfase hos en klubb som Fjölnir for enkelte spillere. Men det foreligger ikke konkrete planer om det nå, sier Svein-Morten Johansen.