— Det er ganske naturlig i cupen at de som er utfordrere vinner, det skjer til stadighet, sier Nils Arne Eggen

— Men for all del, det er godt gjort av Stjørdals-Blink, og jeg ønsker dem lykke til videre, sier Eggen.

Han har ikke sett kampen, men koster på seg en aldri så liten forklaring:

SENSASJON: Stjørdals-Blink har akkurat gått opp til 2-1 mot Molde. Foto: Erling Skjervold

— Dette er cupens egenart, sier Eggen og viser til at ikke bare Molde er slått ut, men flere andre eliteserielag.Onsdag røk hele fem lag. I tillegg til Molde ble Start, Viking, Lillestrøm og Sogndal slått ut. Tirsdag røk Aalesund, og i første runde var det takk og ha det til Brann.

Historisk hendelse

— Dette må være den største hendelsen i Stjørdals-Blinks historie, sier Per Joar «Perry» Hansen.

Han bor på Stjørdal og var på Nye Blinkbanen og så kampen.

IMPONERT: Tidligere RBK-trener Per Joar Hansen roser Stjørdals-Blink. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

— Det var en god kamp, Blink scoret to flotte mål og forsvarte seg godt gjennom hele kampen. Hele laget jobbet heroisk i alle 90 minuttene og ga seg ikke før sluttsignalet lød.

— Blink er allerede kommet et godt stykke på vei, men en slik seier skaper voldsom entusiasme i det videre arbeidet med å bygge klubben, sier Hansen og er imponert over tilskuertallet på nesten 2000. — Hvordan det vil gå for Blink videre i cupen kommer an på hvem de trekker som motstander. Men at alt kan skje i en enkeltstående kamp, ble bevist i dag, sier Hansen.

Årets cupsjokk

Adresseavisen sportskommentator Kjetil Kroksæter nøler ikke og kaller Stjørdals-Blinks seier et cupsjokk av dimensjoner.

— En av forklaringene er jo at Molde stilte med redusert mannskap, de sparte noen av de beste spillerne. Men Molde skal likevel ikke tape for et lag som ligger to divisjoner under. Så her har Blink gjort en kjempeprestasjon, sier Kroksæter.

I likhet med Eggen viser han til at mange eliteserielag allerede er slått ut.

— Men Molde er best plassert av dem, og er det eneste topplaget som har røket ut. Så ja, dette er årets cupsjokk, sier Kroksæter.