Molde Fotballklubbs nye drakter har svarte striper rundt ermene. Omtrent på samme sted som man til vanlig bruker å ha sørgebåndet, når dét er aktuelt.

Og dette har fått mange til å lure på om årets moldedrakt har sørgebånd på begge sider.

– Nei da, det er bare designet på årets drakt som er slik, sier markedsdirektør Oddvar Talset i Molde Fotball.

Reaksjoner fra publikum

– Jeg hadde ikke tenkt på det før noen gjorde meg oppmerksom på det under hjemmekampen mot Tromsø søndag ettermiddag, sier markedsdirektøren til Rbnett.

Moldedrakta er valgt ut fra en kolleksjon som vi får presentert fra Nike. Draktas utseende, med de to mørke stripene rundt ermene, er det samme som man finner på draktene til Barcelona og Manchester City. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra publikum, sier Oddvar Talset.

– Er dette den samme drakta som publikum kan få kjøpt?

– Ja, det er det, Vi lar publikum og fans kjøpe de samme draktene som spillerne har. Dette har vært veldig populært. Også breddeavdelinga i klubben bruker drakt som er lik A-lagets, men sjølsagt i andre størrelser. Her er også reklamen nedskalert slik at de skal passe til størrelsen på drakta.

Også for barn

– Er det den samme svarte stripa på barnedraktene?

– Ja, og så har draktene en svart vertikal stripe som går fra armhulen og ned til midjen.

– Hva skal dere gjøre når A-laget skal spille med sørgebånd på ordentlig?

– Det skal vi klare å løse. Den svarte stripa som er i stoffet er litt lenger ned på ermen enn der man har sørgebandet, sier Oddvar Talset.

De mest populære

– Nei, vi har ikke fått noen reaksjoner på «sørgebånd», sier innehaver av Sport 1, Line Gjendem.

– Folk er fornøyd med utseende og salget er allerede godt i gang, fortsetter Gjendem.

– Hvilket navn er mest populært å ha på ryggen av årets drakt?

– Mange velger Toivio etter at han ble valgt som kaptein. Ellers er Elyounoussi blant de som er veldig populære. Det samme er Gulbrandsen og Svendsen. Og etter at Eidur Gudjohnsen kom til Molde har mange valgt hans navn på ryggen.

– Hvilket er det minst populære?

– Ikke noen er upopulære. De som er mest omtalt i media er de vil selger flest av, men alle spillerne i A-stallen er populære, avslutter Line Gjendem.