Se reportasjen i videovinduet over.

Martin Ødegaard i Strømsgodset-drakten som liten. Foto: MAX / Privat

Tirsdag klokken 20 sendes en debatt om barnefotball direkte på Aftenposten TV.

Der skal et bredt panel diskutere hva som er best for små, norske fotballspillere. Blant debattdeltakerne blir tidligere landslagsspiller Hallvar Thoresen, fotballekspert Lars Tjærnås, nåværende landslagsspiller Tom Høgli og utviklingsdirektør i fotballforbunden Alf Hansen.

Panelet vil blant annet diskutere hvor mye man må trene for å bli best. Der er talentet hele Norge snakker om, Martin Ødegaard et godt eksempel. Han er blant dem som ofte har fortsatt å spille på løkka etter å ha kommet hjem fra trening med Strømsgodset.

Tidligere i høst ble TV-kanalen MAX med Strømsgodset-talentet til løkka ved Drammensmarka der 15-åringen har finslepet sine ferdigheter i årevis.

— Jeg har den lekenheten i meg, som du kanskje har sett litt av i år. Den føler jeg har kommet herfra. Når jeg har spilt her, har det vært helt ufarlig, du kan prøve på det du vil. Jeg så på fintene til de store spillerne på nettet, og gjenskapte dem her, sier Ødegaard.

2014 har vært et begivenhetsrikt år for Ødegaard. I april debuterte han i eliteserien mot Aalesund, og i august fikk han landslagsdebuten mot de Forente Arabiske Emirater. Nå skal flere av Europas aller største klubber være ute etter ham, og han har fått massevis av spalteplass i noen av verdens største mediehus.

Martin Ødegaard og Strømsgodset fikk en skuffende avslutning på sesongen, da de tapte 1-4 for Rosenborg søndag. Her prøver Rosenborgs Jørgen Skjelvik å ta ballen fra Ødegaard. Foto: NTB SCANPIX

15-åringens sesong nærmer seg nå slutten. Hans siste kamper i 2014 blir privatlandskampen mot Estland (onsdag 12.11) og EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan (søndag 16.11).