BISLETT: Med 52,85 på 400 meter satte hun U23-rekord, men det var en annen rekord nerdene satte mer pris på. Ny klubb— og kretsrekord i Akershus – av den grunn at den gamle var satt av den tidligere friidrettsdronningen Berit Berthelsen i EM-finalen i 1966. Altså en rekord som hadde 50-årsjubileum.

— Det var artig. Pappa hadde fortalt meg om rekorden på forhånd, og jeg håpet å se 52-tallet, sier Amalie, som kom hjem fra USA tirsdag. Nå er hun best på 400 meter i Norge – til tross for et løp med jetlag i kroppen.

Ikke mer syvkamp

Det har vært en travel vinter for Amalie, som har deltatt i syvkamp for universitetet sitt. Det blir det slutt på nå.

En blid Amalie Iuel under stevnet på Bislett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Vi har funnet ut at syvkampen går for mye utover langhekken. Derfor blir det bare 400 meter hekk, litt 400 meter og høyde på meg heretter, forteller 22-åringen, som er kvalifisert på 400 meter hekk i EM.- Det er riktig av Amalie å droppe syvkampen. Hun er for dårlig i kast. Kastarm er noe du har eller ikke har, sier Tyrving-leder Jo Nesse.

Frem til EM skal Amalie trene med gruppen til Eystein Enoksen. Der er blant andre karer som Øyvind Strømmen Kjerpeseth og Mauritz Kåshagen.

Intet EM for Angelsen

Tonje Angelsen var så skuffet etter å ha stoppet på 1,85 i høyde at hun ba om å få være alene. EM-kravet er 1,90, og det hadde trønderjenta håpet at skulle være innen rekkevidde. Hun har tross alt pers på 1,97.

LYKTES IKKE: Tonje Angelsen hoppet høyde under stevnet på Bislett og klarte ikke kravet på 1,90. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Tonje har hatt mange skader, og vi har måttet legge om tilløpet. Ting tar tid, sier Adrean Proteasa, som har overtatt treneransvaret etter at EM-sølvvinneren fra 2012 har flyttet til Oslo for å studere.Det gjenstår en ørliten mulighet for å ta EM-kravet før fristen utløper søndag kveld.

— Jeg kjenner til et stevne i Alicante søndag, men om vi kan få plass der vet jeg ikke, sier Proteasa, som selv hoppet 2,29 i sine glansdager.

Filip med familierekord

Fra Team Ingebrigtsen stilte Filip – ikke på favorittdistansen 1500, men 800. Der var han bare 19/100 unna EM-kravet på 1.47,60, men han kunne i alle fall notere seg for ny familierekord. Hverken Henrik eller Jakob kan vise til sånn fart to runder rundt banen.

800 meter var også valget til Karoline Bjerkeli Grøvdal.

— 2,04 må vel være bra av en 10.000-meterløper? sa en smilende «Karo», som denne gang måtte seg Ingvill Måkestad Bovim foran seg. På 1500 meter under Bislett Games var det motsatt.

Jaysuma Saidy Ndure avsluttet stevnet med å løpe 200 meter på 20,66. — Det begynner å sitte nå, men jeg har fortsatt ting å jobbe med, sier Jays, som er klar for både EM og OL.