— Jeg synes egentlig det er litt leit at Brann har rykket ned. Derfor tenkte jeg å få frem litt glede. Nå har det vært en del negativitet der borte. Derfor tenkte jeg at jeg skulle spille «Nystemten» for dem, sier Follo FKs Erik Pedersen tilØstlandets Blad.

- Gjør det med humor

2014 var et suksessår for Follo, som rykket opp til 1. divisjon etter ett år på tredje øverste nivå. For Brann var sesongen en katastrofe, som endte med første nedrykk fra eliteserien siden 1985. Neste sesong møtes de to klubbene i serien. Og selv om Ski stadion på mange måter er et hakk ned fra det Brann er vant med, kan Erik Huseklepp og co. vente seg en overraskelse når de ankommer.

— Jeg gjør det jo med litt humor og glimt i øyet. Når Brann kommer kunne jeg tenke meg å spille den nedpå brakken der, sier Pedersen om sin tolkning av Bergens bysang.

Det er ikke sikkert det kun er på Ski stadion at Brann får en spesiell velkomst.

— Vi må nok regne med noen sånne stunt neste sesong. Men hvis det som trekker folk til det lokale stadion og på kamp, så kjør på. Vi er klar over at vi blir en enda større attraksjon i 1. divisjon, enn vi har vært i eliteserien, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen.

Resultat av veddemål

Bakgrunnen for Pedersens velkomst til Brann-spillerne var et vågalt utspill med to serierunder igjen å spille av eliteserien.

— Rykker Brann ned skal jeg spille «Nystemten» på trekkspill når de kommer til Ski stadion, sa Sørensen den gangen, ifølge Østlandets Blad.

Og Brann kan ikke forvente seg noen enkel oppgave når de gjester Ski stadion. Erik Pedersen har god tro på eget lag i neste års 1. divisjon.

— Jeg tror vi kommer midt på tabellen, for vi har et knakende godt lag og et godt trenerteam, sier han.

For Lillebøe-Hansen og resten av Brann-supporterne blir Ski stadion ett av flere nye bekjentskap.

— Vi får se mer av Norge neste sesong. Jeg kommer nok selv til å få med meg en del av det, men Brann kommer til å være godt representert på alle kamper, sier Hansen.