Grønner har kontrakt med Brann ut neste år, og har vært i samtaler med klubben om en forlengelse. Nå har Brann rykket ned, og spilleren må gjøre en ny vurdering av fremtiden. Det bekrefter spillerens agent Stig Lillejord til BT.

— Jeg har ikke sett noe til kontraktsforslaget fra Brann. Det skulle vært oversendt meg for lang tid siden. I mellomtiden har Brann rykket ned, noe som medfører en vesentlig endring i Branns sportslige situasjon. Jonas er tross alt kaptein på det norske U21-landslaget og må nå foreta en ny vurdering av sin fremtid.

12. november kunne det virke som om forhandlingstonen mellom Brann og Grønner var en annen. Da sto Brann overfor to kvalifiseringskamper de fleste så for seg at Brann ville fikse:

"Selv om det skulle ende med nedrykk for Brann, er ikke det noen krise for ham nå - selv om verken vi eller Jonas tror det går den veien. For karrieren hans anser vi at det beste er å spille et par sesonger til i Brann for å gjøre seg rustet til et eventuelt neste steg i karrieren."

Grønner så åpenbart heller ikke for seg å havne i denne situasjonen. I november svarte han dette på spørsmål om han kom til å forlenge sin avtale ved nedrykk:

"Vi skal ikke rykke ned, så det der er ikke et tema."

Nå har Brann rykket ned, og Grønner sier dette:

— Jeg må tenke meg om og bruke tiden godt fremover. Vi må se enden av denne evalueringen før jeg konkluderer. Det er rett og slett mye usikkerhet på Stadion for tiden, sier Grønner.

— Vi har hele tiden oppfattet at Jonas er klubblojal og at vi kan få gjøre oss ferdig med evalueringen før vi setter oss til bordet med ham, sier Roald Bruun-Hanssen, daglig leder i Brann.