Det var en svært skuffet Sven-Göran Eriksson som dukket opp på pressekonferansen etter at England torsdag kveld røk ut av EM etter syv runder med straffespark.

— Det er hardt å tape på den måten vi gjorde det i dag. De fikk en veldig sen utligning. Så scoret de først i ekstraomgangene, men vi reiste oss og kom tilbake. Uheldigvis tapte vi straffesparkkonkurransen. De scoret ett mål mer enn oss, og derfor er Portugal i semifinalen - ikke vi, sa Sven-Göran Eriksson.

— Jeg hadde virkelig tro på at vi skulle nå semifinalen. Alt lå til rette for det. Spillerne er i kjempeform, og alt har gått knirkefritt. Nå er jeg bare lei meg på vegne av supporterne og laget. I morgen begynner vi å tenke på VM-kvalifiseringen, sa Sven-Göran Eriksson.

Og han sa klart i fra at han ønsker å sitte i sjefsstolen frem mot VM i Tyskland.

— Ja, jeg ønsker å fortsette. Det er VM om to år, og jeg vil spille noe annet enn kvartfinale i de store turneringene, sa Svennis.

Svenske briller?

Om brillene til Sven-Göran Eriksson er svenske eller engelske skal være usagt, men de kan i hvert fall ikke ha vært nøytrale. Svensken hevdet at England overgikk de portugisiske seierherrene i antall målsjanser i kvartfinalen.

— Som alltid har Portugal ballen mer enn motstanderen. Teknisk er de meget gode, men de skapte ikke så mange sjanser. Bare noen skudd fra distanse. Du trenger både forsvar og angrep. Vi skapte kanskje mer enn Portugal. Vi kunne hatt 2-0 ved pause. Fotball handler om mer enn angrep, sa Eriksson.

En rask opptelling viser at Portugal vant sjansestatistikken 13-7, og at de hadde 13 cornere mot Englands ni i løpet av 120 minutters fotball.

Kanskje det riktige laget vant, tross alt.

Håper på Sverige

Med Englands farvel til Portugal kan sjefen sjøl konsentrere seg om å følge moderlandet videre i turneringen. Dersom de beseirer Nederland lørdag, må også de overvinne Portugal dersom de skal til finalen.

— Jeg kan bare gratulere Sverige med det de har gjort så langt. Nå som vi er ute er det vel lov å holde med dem. De har i hvert fall en god sjanse mot Nederland, mente Eriksson, som var tydelig skuffet over at EM-drømmen nå er over for Englands del.

— Jeg trodde faktisk vi hadde store muligheter til å vinne hele EM. I stedet drar vi hjem til London i morgen.

Det gjør også de mange titalls tusen med engelske tilskuere. Bortsett fra noen uheldige episoder nede på Algarve-kysten, har de oppført seg eksemplarisk i Lisboa. Med England forsvinner også en av de største fargeklattene fra tribuene.