Gökhan Dinc Foto: Roar Lyngøy

Det sier Gökhan Dinc, reporter i den tyrkiske tv-kanalen 24. Tyrkia er trolig nødt til å vinne på Ullevaal for å sikre seg EM-billett.

— Denne kampen er utrolig viktig for hele det tyrkiske folket. De vil til EM, sier Dinc.

— Vil det være en ydmykelse for Tyrkia å ikke slå Norge?

— Nei, ikke for det tyrkiske folket. Norge er et bra lag. Men for landslagssjef Terim vil det være en stor ydmykelse. Da han kom tilbake til landslaget, lovet han å føre Tyrkia til EM. Det var mange som trodde på Terim og hans lag, men resultatene har vært skuffende, sier tv-reporteren.

— Får Terim sparken hvis Tyrkia ikke vinner lørdag?

— Selvsagt får han sparken da, sier Dinc.

Frykter fysikken

Han forteller at rundt 25 tyrkiske journalister er på plass i Oslo. Gökhan Dinc var selv til stede på den norske landslagstreningen på Ullevaal fredag ettermiddag.

— Vi frykter den fysiske styrken til Norge. Våre spillere er lavere enn de norske, sier Dinc.

John Carew er en mann hele Tyrkia får småskjelvinger av. Det har vært mye fokus på Aston Villa-spissen i tyrkiske medier i det siste.

— Carew er blitt koblet til både Fenerbahce og Besiktas. Etter at Besiktas tapte 0-8 for Liverpool i mesterligaen, krevde fansen at presidenten i klubben kjøper Carew. Og han har lovet å hente stjernespillere, forteller tv-reporteren.

Skader og formsvikt

Det er gjort store endringer i den tyrkiske troppen før kampen på Ullevaal.

— Terim har måttet gjøre mange endringer. Flere spillere er skadet, og mange er ute av form. Vi stiller med mange unge spillere. Men Terim er nødt til å angripe. Jeg regner med at det blir en 4-3-3-formasjon, sier Gökhan Dinc.