HARSTAD — TROMSDALEN 3-3

Venstreback Laugsand er normalt sett ikke den som stjeler overskriftene i ”Dalen”. Men etter oppgjøret mot Harstad som endte 3-3 var han en av de alle snakket om. Først sendte han TUIL i ledelsen 1-0. Så – på stillingen 2-2 etter 81 minutter tabbet han seg ut da han skulle spille ballen tilbake til målvakt Eirik Sørensen. Ballen ble for løs, og HIL-kaptein Kristian Ellefsen stjal ballen og scoret til 3-2 for hjemmelaget. Ni minutter senere, akkurat i det klokka var i ferd med å runde 90 minutter fikk Laugsand ballen på venstresiden inne i 16-meteren, og dundret ballen i det første krysset.

Utligningen betyr at TUIL er likt på poeng med KFUM Oslo som tapte 0-1 mot Skeid i ettermiddag. Bare ett plussmål mer i favør KFUM skiller lagene med fire runder igjen å spille.

- Fikk panikk

Etter kampen kom mamma Synnøve Laugsand, som hadde tatt turen fra familiens hjemsted Eidsfjorden utenfor Sortland, for å gi en god klem til sønnen.

— Vi sitter igjen med en følelse av at vi burde ha stukket av med alle tre poengene. De har vel ikke tre ordentlige sjanser, og vi har en drøss, sa Simon Laugsand til iTromsø en liten halvtime etter kampslutt. Stående utenfor bortegarderoben på nedslitte Harstad stadion var det en smilende Laugsand som møtte pressen trass i opp og nedturene i oppgjøret.

— Jeg så rett i bakken da jeg spilte ballen tilbake til Eirik på deres tredje mål. Da HIL-spilleren kom forbi fikk jeg panikk. Følelsen var så definitivt motsatt da jeg utlignet. Spesielt siden jeg ikke ha scoret så mye tidligere, sier Laugsand.

Overkommelig busstur

Etter oppgjøret var mange i TUIL-garderoben opptatt av at trass i poengtapet i Harstad har laget kommet nærmere KFUM.

— Derfor er ikke følelsen så ille, og turen hjem i bussen blir bedre enn den kunne ha vært. Vinner vi de fire siste kampene rykker vi opp. Det er vi god nok til, sier Laugsand.

Hovedtrener Gaute Helstrup var mest tilfreds med at laget hans sikret ett poeng i et oppgjør som spillemessig var en nedtur etter den gode trenden klubben har vært i den siste tiden.

— Vi er ikke fornøyd med verken baklengsmålene eller balltempoet i den første omgangen. I andre omgang er vi langt bedre, og får et veldig trykk på dem. Godt gjort å få med seg noe så sent i kampen, sier Helstrup til iTromsø.