— Jeg har vært involvert i kontrakter og promotering gjennom karrieren, og kjenner gamet inn og ut, sier Cecilia Brækhus.

Den 33 år gamle bergenseren fremsto like mye som forretningskvinne som bokser da hun onsdag presenterte sitt brudd med det tyske promotorselskapet Sauerland, og samtidig annonserte sitt eget promotorselskap og samarbeid med tungvektsmester Vladimir Klitsjko.

Med tre-fire år igjen av karrieren, er det forretningsdelen av seg Brækhus nå satser på å utvikle mer og mer. Og en tanke på sikt er å bli promotor også for andre enn seg selv.

— Det er mange unge talenter i Norge, og jeg vil holde et øye med dem. Det jeg gjør nå er positivt for hele Bokse-Norge, sier Brækhus.

En promotor innenfor proffboksing er en aktør som har kontakter innenfor sporten og som får i stand kamper og gjerne også TV- og markedsavtaler.

— Jeg har hatt stor suksess med Sauerland, men å få flere promotorer på markedet er veldig bra for dem som bokser. Å levere et slikt tilbud er ikke en umulighet for meg, sier Brækhus.

Har alt klart

Brækhus' advokat Morten Andreassen har gjort mye av papirarbeidet rundt Brækhus' nye selskapsstruktur som gjør henne i stand til å ta kontroll over sin egen karriere. I tillegg til samarbeidet med Klitsjko – noe som gjør at Brækhus kan benytte ukrainerens kontakter og nettverk – har også Brækhus inngått et partnerskap med medierettighetsselskapet IMG. De skal selge TV-rettighetene til kampene hennes.

Dermed har Brækhus et komplett system som andre boksere kan være en del av. De kan bokse for henne i hennes stall, slik Brækhus har gjort for Sauerland i åtte år.

— Dette er laget for Cecilia, men det er et system andre kan gå rett inn i, sier Andreassen.

— Det å være promotor etter karrieren er absolutt ting vi snakker om, fortsetter advokaten.

Takket nei til Sauerland

Både Fam Elgan (26) og Marielle Hansen (25) er bergenske boksere som satser mot OL. Men begge to – som er amatørboksere – har sine problemer. Elgan har vært ute med en langvarig kneskade siden hun ble skadet under en kamp i oktober, og må kanskje operere. Hansen har vært suspendert fra å bokse siden desember 2013 på grunn av at hun ikke har fått godkjent overgangen fra kickboksing til boksing. OL, som bare er for amatørboksere, er dermed i fare for dem begge to.

Likevel, begge to er tidligere verdensmestere i fullkontakt kickboksing, og har potensial til å hevde seg i proffboksing.

— Jeg har aldri utelukket proffboksing, men det er OL som er min drøm. Jeg takket nei til Sauerland da de ville ha meg til å komme til Tyskland for å se på hva de kunne tilby, sier Elgan.

Hun mener likevel proffboksing virker gøy, og sier det kan være et alternativ som blir mer aktuelt hvis OL-drømmen, som er hennes førsteprioritet, ryker.

- Har begynt å tenke på proffboksing

— Det er høyere nivå i den olympiske idretten enn det er i proffboksing. Det er derfor jeg alltid har hatt lyst til å satse mot OL, sier Elgan, og fortsetter:

— Cecilia viser god boksing, og det er et annet sirkus i proffboksing. Hun kunne møtt enda sterkere motstand, men det finnes ikke i proffboksing for kvinner.

Marielle Hansen hadde heller ikke vært avvisende om det kom en telefon fra Team Brækhus. Spesielt ikke om det drar ut enda lengre i tid før hun eventuelt blir godkjent som amatørbokser.

— Jeg har begynt å tenke på proffboksing. Jeg hadde vært nysgjerrig på hva de (Brækhus) kunne tilby av muligheter, sier Hansen. Hun har ikke oversikt over konkurransen i hennes vektklasse i proffboksing.

— Men jeg tror det er vanskeligere å bli olympisk mester enn å bli verdensmester som proff. I amatørboksing går du flere kamper på rad, og du må kunne slå alle. Cecilia kan plukke sine motstandere, og har mye mer tid til å forberede seg og studere den hun skal bokse mot, sier Hansen.