Tom A. Arnø, Stabæk-support.

Rosenborg ser ut til å gå mot en klar seier i årets Tippeliga. Vel fortjent etter å ha spilt solid gjennom en hel sesong. Men cupfinalebilletten de sikret seg på Lerkendal i går, burde de kanskje ikke ha hatt… *** Her finner du alle våre supporterblogger.**

Denne sesongen har Stabæk spilt mot Rosenborg tre ganger i serie og cup. Alle tre har endt med tap for Stabæk. Og alle tre har hatt dommeravgjørelser som har spilt direkte inn på utfallet av kampen.

Ingen offside

I sesongens første oppgjør på Nadderud, sjokk-åpnet Stabæk og ledet 2-0 da kvarteret var spilt. Så får Rosenborg tildelt et straffespark det oser ”lav-pris” av, i det 41. minutt. Dermed 2-1 og RBK er med i kampen igjen – som de vinner 2-3 til slutt.

I høstens returoppgjør på Lerkedal scorer Nicolai Næss mål på stillingen 0-0 og med tre minutter igjen å spille. Målet annulleres for offside. Reprisen på TV viser at Næss faktisk ikke var offside da ballen ble spilt, og at målet dermed burde ha vært godkjent.

I stedet scorer Rosenborg 3 minutter på overtid og vinner 1-0 (i en kamp der RBK strengt tatt var klart best, og vant fortjent)

Var best, tapte

Onsdag, i semifinalen i cupen, skulle tapet ti dager tidligere revansjeres. Og Stabæk kom best i gang, men straffes hardt på en RBK kontring som gir vertene 1-0 (etter en følsom lobb fra Helland).

Stabæk fortsatte å kjøre kampen mot et unormalt svakt Rosenborg, og utligner til 1-1 etter et nydelig angrep der Keita scorer, før de tar ledelsen 1-2 på et straffespark etter at Assante felles av Skjelvik (jeg har sett dommere som har latt sånne situasjoner gå, men likevel virket ikke det som en veldig avgjørelse).

*** Mer om dramaet på Lerkendal: Dommeren innrømmer: — Annan burde vært utvist**

Så, i det 78. minutt oppstår en situasjon der RBK´s Jonas Svensson nærmest hopper inn i Stabæks Nicolai Næss og faller. Igjen peker dommeren på straffemerket. Dermed 2-2 som ble resultatet etter 90 minutter. Så vinner RBK vinner til slutt 3-2 e.e.o. og er med et klare for finalen på Ullevaal i slutten av november (i en kamp der Stabæk strengt tatt var best – og tapte).

Tre avgjørelser i mot

Dommere er bare mennesker de også, og det er lettere å se ting i ro og mak fra TV-stolen i slow motion enn i kampens hete ute på banen. Men tre ganger har dommeravgjørelser gått mot Stabæk i kampene mot RBK, og alle tre har vært helt avgjørende.

Og dette er ikke bare sutring fra en Stabæk supporter – dette er vurderinger som deles av de aller fleste (men sikkert ingen i Trondheim). Les bare overskriftene i dagens aviser – ingen hevder at straffen til Rosenborg var korrekt i dømt. Ikke engang Adresseavisa.

Så kan man selvsagt si at fellingen av Assante ikke skulle være straffe (der er jeg i så fall uenig), og at Annan burde vært utvist for oppførselen sin mot Selnæs (der er jeg i så fall enig). Likevel synes jeg Rosenborg har en tendens til å få dommeravgjørelser i sin favør. Kanskje er det sånn at ”stor-lagene” oftere får avgjørelser i sin favør. Og kanskje må vi bare leve med det. I går var det hvertfall med på å sikre trønderne billett til Ullevål.