Nyansatte Felix Magath var bare omtrent fem centimeter fra å lede Fulham til 1-0-seier i sin trenerdebut. Men målteknologien ga West Bromwich utligningen like før slutt.

Etter kun ett poeng på sine siste seks kamper i Premier League øynet Fulham en trepoenger i lørdagens bortekamp mot West Bromwich. Felix Magath, som for øvrig er Premier Leagues første tyske manager, så ut til å ha vekket til liv Fulham-spillerne.

– Vi var så veldig nær, sa en skuffet Magath etter kampen.

– Vi er skuffet, men sett under ett er nok 1-1 det mest riktige.

UAVGJORT I FØRSTE KAMP: Fulhams nye manager Felix Magath. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix

Åpningen mot West Bromwich var slettes ikke så verst og det var gjestene fra London som tok føringen. Etter 28 minutters spill mottok Ashkan Dejagah ballen etter at Lewis Holtby hadde bommet på den. Han brukte ett touch før han plasserte ballen i nettet.Ledelsen holdt lenge, men ikke lenge nok til å gi Magath seier i debuten. For med fire minutter igjen på kampuret måtte mållinjeteknologi tas i bruk for å avgjøre om avslutningen fra Matej Vydra var over streken. Det var den med omtrent fem centimeters margin.

Brede Hangeland fikk starte kampen og spilte samtlige 90 minutter. John Arne Riise ble byttet inn i annen omgang.

Med det går Fulham opp på 21 poeng, som er ett mindre enn Cardiff. De tapte 0-4 for Hull og sliter tungt. Videre er det tre poeng fra Fulham til Sunderland, som har én kamp mindre spilt.

– Vi spilte på bortebane og jeg mener at ett poeng er bra, sa Magath.

Arsenal slo sjanseløst Sunderland

Et solid Arsenal fikk svært få vanskeligheter hjemme mot Sunderland. Olivier Giroud scoret to av målene i 4-1-seieren.

Arsenal har vartet opp med mye god underholdning på eget gress denne sesongen og kanskje spesielt etter julepausen. Med sin kontrollerte seier over Sunderland lørdag har Arsène Wengers gutter fortsatt ikke sluppet inn et eneste ligamål på hjemmebane i 2014. – Etter å ha spilt med ti mann lenge mot Bayern i midtuken var dette en god seier, oppsummerte Arsena-sjef Wenger.

Olivier Giroud var den store spilleren i lørdagens kamp og sørget allerede etter fem minutter for kampens første scoring. Deretter kunne Arsenal stort sett gjøre som de ville.

– Kombinasjonen av at Arsenal spilte en veldig god kamp og at vi var dårlige gjorde det vanskelig for oss. Vi ble straffet for våre feil, sa Sunderland-trener Gus Poyet ifølge BBC.

Den franske spissen utnyttet en gedigen forsvarstabbe av Sunderlands Santiago Vergini og la på til 2-0 etter en drøy halvtime. Tomas Rosicky ordnet 3-0 bare minutter før pause. Da Laurent Koscielny headet inn 4-0 drøye ti minutter ut i annen omgang var det praktisk talt avgjort.

– Spiller vi slik i neste kamp mot Manchester City vil vi bli latterliggjort, sa Poyet.

Sunderland fikk likevel et trøstemål etter 81 minutter. Emanuele Giaccherini ordnet det for gjestene.

Arsenal tok tre poeng, som de måtte gjøre etter at Chelsea tidligere lørdag slo Everton 1-0. Ett poeng skiller de to. Manchester City slo Stoke hjemme og er ytterligere to poeng bak Arsenal med én kamp mindre spilt.

– Vi er fortsatt godt med oppe på tabellen. Vi må fortsette med slike prestasjoner, sa Wenger.

City henger med

Manchester City imponerte ikke, men Yaya Toure reddet 1-0-seier hjemme mot innsatsvillige Stoke.

Dermed er det fortsatt tett i toppen av Premier League: 1) Chelsea 60, 2) Arsenal 59, 3) Man City 57. Legg til at City har spilt én kamp mindre enn de foran på tabellen.

Toure scoret fra kort hold da han omsatte et innlegg fra Aleksandar Kolarov i mål etter 69 minutter. Målet var ivorianerens 13. i ligaen denne sesongen. Deretter burde Edin Dzeko punktert kampen, men bosnieren presterte å bomme på blank kasse.

– Vi hadde full kontroll på kampen og det var bare et tidsspørsmål før målet kom. De forsvarte seg med ti mann i boksen, sa Pellegrini.

Stoke forsvarte seg godt, men for sjette gang i Premier League-sammenheng måtte «The Potters» reise hjem uten poeng i tilsvarende kamp. På øverste nivå har ikke Stoke vunnet borte mot City siden september 1980. Med 1-3-10 på bortebane er Stoke dårligst i Premier League. Nærmest for bortelaget var Charlie Adam, men skottens skudd ble fint avverget av hjemmelagets keeper Joe Hart.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 27. runde:

**Arsenal – Sunderland 4-1 (3-0)

Mål:** 1-0 Olivier Giroud (5), 2-0 Giroud (31), 3-0 tomas Rosicky (42), 4-0 Laurent Koscielny (56), 4-1 Emanuele Giaccherini (81).

60.012 tilskuere.

**Chelsea – Everton 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Frank Lampard (90).

41.580 tilskuere.

**Cardiff – Hull 0-4 (0-2)

Mål:** 0-1 Tom Huddlestone (18), 0-2 Nikica Jelavic (38), 0-3 Jelavic (57), 0-4 Jake Livermore (67).

27.000 tilskuere.

Magnus Wolff Eikrem spilte hele kampen, mens Mats Møller Dæhli spilte 45 minutter og Jo Inge Berget 11 minutter som innbyttere for Cardiff.

**Manchester C. – Stoke 1-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Yaya Toure (70).

47.000 tilskuere.

**West Bromwich – Fulham 1-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Ashkan Dejagah (28), 1-1 Matej Vydra (86).

25.000 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen, mens John Arne Riise spilte 38 minutter som innbytter for Fulham.

**West Ham – Southampton 3-1 (2-1)

Mål:** 0-1 Maya Yoshida (9), 1-1 Matthew Jarvis (20), 2-1 Carlton Cole (23), 3-1 Kevin Nolan (71).