To straffemål sendte Liverpool på god vei mot sin tredje strake trepoenger torsdag. Men bunnlaget Leicester slo tilbake etter pause.

Mål fra David Nugent og Jeff Schlupp reddet ett poeng for gjestene.

Begge Liverpools mål ble scoret av Steven Gerrard. Dommer Mike Jones fikk mye kritikk for begge straffeavgjørelsene. Etter kampen tok Leicester-manager Nigel Pearson til orde for at reglene bør endres.

— Jeg ville likt at dommerne fikk hjelp av teknologi. Jeg synes det hadde vært bra for fotballen. Det ville oppklart tvilstilfeller, og avverge at forskjeller blir skapt inne på stadion, sier Pearson ifølge BBC.

Hadde Liverpool vunnet over Leicester, ville det vært første gang Brendan Rodgers' menn vant tre seriekamper på rad siden april.

Da var 3-2-seieren over Norwich 14. april deres 11. strake seier.

Gerrard tilbake med scoring

Kaptein Steven Gerrard satt på benken da Liverpool leverte sin beste prestasjon for året i 4-1-seieren over Swansea mandag.

David Nugent skapte spenning med sitt nydelige mål. Her holder han ballen mens Riyad Mahrez (til høyre) og Marcin Wasilewski holder følge. Foto: REUTERS, Phil Noble

Så gode var Liverpool i den kampen at det virket tvilsomt at 34-åringen ville få starte kampen mot Leicester.Brendan Rodgers ga imidlertid Gerrard tillit fra start, en avgjørelse Liverpool-manageren trolig var svært fornøyd med allerede etter 17 minutter spill. For fra straffemerket er Gerrard svært god å ha.

Med selvsagt ro plasserte Gerrard ballen til høyre for Leicester-keeper Ben Hamer.

Selve straffeavgjørelsen var imidlertid langt mer tvilsom. For TV-bildene viste klart og tydelig at Raheem Sterling hadde truffet ansiktet til Wes Morgan. Dommer Mike Jones trodde imidlertid det var hands, og dermed fikk Liverpool en feilaktig idømt straffe, som altså Gerrard benyttet til å sende hjemmelaget i føringen.

— Latterlige straffeavgjørelser

Da Liverpool doblet ledelsen fem minutter før pause, var det nok en gang fra straffemerket - og nok en gang på grunn av en handsavgjørelse.

Denne gangen virket avgjørelsen langt mer rettferdig. Leicester-back Danny Simpson stoppet nemlig et Philippe Coutinho-innlegg med hånden.

Simpson hadde riktignok svært lite tid på å reagere, og på Twitter var den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker i harnisk.

— Mike Jones slår til igjen. To latterlige straffeavgjørelser, skrev Lineker, som vel å merke kommer fra Leicester og aldri har lagt skjul på sin preferanse for laget som gjestet Anfield torsdag.

— Mike Jones! Hvis du kunne bytte ut en dommer, ville du byttet ut dommeren i pausen. To forferdelige avgjørelser, sa Trevor Morley i TV 2-studio.

Gerrard satte sin andre straffe i venstre hjørne.

Leicester-comeback

Leicester hadde all grunn til å føle seg urettferdig behandlet på Anfield, spesielt siden de hadde vist lovende takter før Liverpools to mål.

Nigel Pearsons menn la seg imidlertid ikke ned for å sutre. I stedet skulle bunnlaget kjempe seg tilbake i kampen.

Like før timen var spilt rullet de opp et praktfullt angrep, som ledet til at Jamie Vardy la ballen til rette for David Nugent. Nugents avslutning var imponerende, og minnet om et slags saksespark. Skuddet var uttagbart for Liverpool-keeper Simon Mignolet - og Leicester hadde dermed redusert til 2-1. Det virket litt som om reduseringen stresset Liverpool. Kun to minutter senere var Leicester på gang igjen. Jeff Schlupp prøvde lykken fra langt hold, og ballen snek seg inn.

Liverpool jaget vinnermålet i sluttminuttene. Lazar Markovic og Jordan Henderson hadde begge gode sjanser til å avgjøre, men feilet da det gjaldt som mest.