Etter benking hjemme mot Stoke og støy rundt kontraktssituasjonen, slo Liverpool-kaptein Steven Gerrard ettertrykkelig tilbake da de røde tok en viktig trepoenger tirsdag kveld.

Liverpool og Brendan Rodgers brøt poengtørken i forrige runde i 1-0-seieren mot Stoke på Anfield og fortsatte seiersrekken borte mot tabelljumbo Leicester.

Gerrard jublet lidenskapelig foran bortesupporterne da han hadde scoret 2-1-målet. Etter kampen ble han spurt om Liverpool-fremtiden.

— Jeg vil bestemme meg når jeg er klar. Det er ingenting å si, når det er noe å si vil fansen få vite det. Jeg vil komme ut og si det. Det var en bra prestasjon fra laget. Overskriftene bør handle om det, ikke om meg, sier Gerrard til Sky Sports ifølge BBC.

— Han er en stor spiller, og de store spillerne scorer viktige mål i store kamper, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers om sin kaptein.

Liverpool er nå nummer åtte på tabellen, fem poeng bak erkerival Manchester United på fjerdeplass. Den luken tror Gerrard Liverpool kan hente inn.

— Jeg er fornøyd med målet, og enda mer fornøyd med seieren. Vi er i fremgang. Vi er mye vanskeligere å slå, og når sesongen går mot slutten vil vi kjempe om fjerdeplassen, sier Gerrard.

Leicester startet best

Det var hjemmelaget som var friskest innledningsvis. Jamie Vardy og Leonardo Ulloa fikk det litt for lett inn i Liverpool-feltet, og sistnevntes forsøk gikk i stanga, via ryggen på Liverpool-målvakt Simon Mignolet og i mål.

Fem minutter senere utnyttet Adam Lallana at en hardt presset Leicester-forsvarer i duell med Rickie Lambert, bare fikk til en løs klarering. Ballen havnet rett i beina på Lallana, og fra sju meters hold banket han ballen forbi danske Kasper Schmeichel til utligning.

«Captain fantastic» Steven Gerrard var tilbake og fikk sin 2-1-scoring ni minutter etter sidebytte. Han spilte selv fram Lallana ute på vingen. Leicester-forsvaret fikk bare klarert ballen like utenfor 16-meteren hvor Gerrard kom i full fart og beinet ballen i mål. Det var han første mål mot Leicester i karrieren – til ellevill jubel.

STRAFFE? Steven Gerrard faller etter en duell med Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Foto: Digitalsport

Visekaptein Jordan Henderson fastsatte sluttresultatet til 3-1 seks minutter før slutt da fikk stå alene på straffemerket og dundret ballen i mål.Leicester hadde også sine muligheter mot slutten av kampen, men Mignolet hadde brukt opp tabbekvoten for kvelden slik at det ikke ble flere baklengs.

Med seieren rykket Liverpool opp til niendeplass på tabellen. Etter 14 kamper har de 20 poeng. Leicester blir værende helt på bunnen av tabellen med sine 10 poeng. (©NTB)