Det hevder mannen som varslet om dopingskandalen som nå ryster en hel idrettsverden. Andrej Baranov er mannen som fikk snøballen til å rulle i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) og russisk friidrett.

Men den russiske sportsagenten mener at det blir helt feil å bare fokusere på Russland. Nå må det tas tak i andre land, spesielt Kenya og Etiopia, mener Baranov.

– Det blir feil å bare fokusere på Russland, sier Baranov til The Guardian.

– Nå bør det komme tilsvarende etterforskning i land som Kenya og Etiopia også. Deres topputøvere tjener langt mer enn de russiske. Likevel er dopingtestingen der svært begrenset, sier han.

Ber om ny sjanse

Baranov har vært agent for flere russiske utøvere. I april 2014 leverte han en signert forklaring til IAAF der han beskrev jukset i russisk friidrett og navnga en rekke personer både i Russland og i IAAF.

Russiske friidrettsutøvere risikerer nå utestengelse fra internasjonale konkurranser. Baranov mener at det er feil.

– Jeg er hundre prosent enig med WADA (Verdens antidopingbyrå) i at ting må forandres. Men Russland har en ny friidrettspresident og en ny hovedtrener. De gjør sitt beste for å rydde opp, sier Baranov.

Antidopingsjef trakk seg

En granskningsrapport som ble offentliggjort mandag viste at det har vært omfattende korrupsjon og hemmeligholdte dopingprøver i russisk friidrett.

Sjefen for antidopinglaboratoriet i Russland, Grigorij Rodtsjenkov, trakk seg tirsdag etter de harde beskyldningene. Rodtsjenkov ble av WADA anklaget for å være en av hovedpersonene bak å skjule dopingbruk. Over 1400 dopingtester skal ha blitt ødelagt i laboratoriet for å fjerne bevis for bruk av ulovlige midler.

– Direktøren for Moskvas antidopinglaboratorium har levert sin oppsigelse. Ministeren har akseptert oppsigelsen. Marias Dikunets tar over jobben, sa Natalya Zhelenova i det russiske sportsdepartementet.

Også tidligere president i IAAF, Lamine Diack, har fått mistankene rettet mot seg. Senegaleseren skal ha mottatt store pengesummer for å dekke over russisk doping.

Nåværende IAAF-president Sebastian Coe har gitt russerne frist ut uken til å svare på dopingbeskyldningene.