Dersom du vil ha en kjapp oversikt over den siste dopingskandalen finner du den her:

En hel idrettsverden er sjokkert over de siste dopingavsløringene. I England kanskje mer sjokkert og forbannet enn de fleste andre steder.

Fordømmende overskrifter

Da den tidligere presidenten i WADA, Dick Pound, la frem sin 323 sider lange rapport om hvordan russisk friidrett har drevet systematisk juks i en årrekke, brast også noen illusjoner om de glitrende lekene på OL-stadion øst i London for tre år siden.

Engelske aviser er heller ikke nådige i sine overskrifter dagen etter Pounds avsløringer.

«The fraud of the Rings»Daily Mirror

«Torched» - The Sun

«Gold medal for cheating» - Daily Mail

«Kick them out» - Daily Express

Fordømmelsen sitter løst hos de fleste taleføre på øya. Russerne får skylden i rapporten for å ha ødelagt for mange friidrettsutøvere under lekene i London. Medskyldig skal det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) være. De skal ha vært på å forhindre at dopingtatte ikke fikk delta i lekene i London.

Med penger fra norsk UD skulle Norge hjelpe Russland til å bygge opp antidopingarbeidet:

Coe blir ryddegutt

Britene har også mannen som får jobben med å rydde opp i elendigheter. Den gamle mellomdistansekjempen Sebastian Coe (nå Lord Coe) er nå president i IAAF. Han var leder for organisasjonskomiteen for OL i London i 2012.

Sebastian Coe er president i IAAF og får ansvaret for å rydde opp etter den nye dopingskandalen. Foto: NTB Scanpix

Lord Coe er selvfølgelig fordømmende i sin handling, men har også et troverdighetsproblem. Hans forgjenger som president i IAAF, Lamine Diack, ble i forrige uke arrestert av fransk politi. Diack har samarbeidet med Coe i IAAF i en årrekke. Diack er mistenkt for å ha mottatt bestikkelser for å skjule positive dopingprøver.

— Steng dem ute

Britiske idrettsutøvere er, som mange norske, ikke overrasket over avsløringene. Langdistansedronningen Paula Radcliffe sier at hun lenge har hatt mistanke.

— Vi må gå til det skritt å stenge dem ute fra konkurranser til de har ryddet opp, sier Radcliffe til avisen Daily Mirror.

  • Dersom du fortsatt er interessert i avsløringene finner du mer her: