Ett av de store oddselskapene på nett tror Kjell Jonevret er treneren med størst risiko for å få sparken i Tippeligaen. Er det noe du vil sette pengene dine på?

Jeg er ingen gambler, men når jeg spiller foretrekker jeg uansett å sløse pengene mine på fotballresultater fremfor hvilken trener som mister jobben.

Odds på hvem som får sparken eller på hvilken spiller som får flest gule kort er ikke helt min greie.

Når det er sagt har altså det omtalte selskapet lavest odds på Kjell Jonevret som første Tippeliga-trener ut dørene. Det begrunner de med Vikings svake sesong i fjor. Oddsselskapet mener at laget ikke er styrket siden da, og at både publikum og styre fort vil vende seg mot treneren om det lugger i sesonginnledningen.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Det oddsselskapet ikke nevner er at Kjell Jonevret sitter på utgående kontrakt. Det er en situasjon som skaper unødvendig usikkerhet etter min mening, og som naturlig øker presset på treneren vår. «Kjelle» må levere resultater denne våren. Hvis ikke vil det meget fort bli snakk om trenerens fremtid.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er en gjennomtenkt strategi fra Økland og styrets side. Når vi kjenner Vikings økonomiske situasjon kan en likevel frykte at det handler mer om penger enn om en sportslig vurdering. En ny kontrakt til Jonevret i vinter ville vært et signal om stø kurs, men det ville også forpliktet klubben til en dyr sluttpakke om det ender som med Rösler.

Etter min mening er det uheldig at Viking går inn i 2015-sesongen med en trener på utgående kontrakt. Det skaper spekulasjoner som dette her, og det vil nødvendigvis gjøre noe med Jonevrets strategi for sesongen.

Hvor sannsynlig er det for eksempel at en trener som kjemper for ny kontrakt vil gi spilletid til Vikings unggutter?

Når det er sagt: Det er ikke sikkert at Kjell Jonevret selv ønsker flere år i klubben.

Den trange økonomien har gjort livet surt for «Kjelle» med begrensede muligheter for spillerkjøp og sparetiltak på trenersiden.

Selv om signalene er at klubben er på vei bort fra blodrøde tall, så har også denne vinteren vært preget av sparing. Det ble ingen ekstra treningsleir, og det ble heller ingen etablert målscorer.

Mitt inntrykk er uansett at Kjell Jonevret fortsatt har rimelig høy tillit hos publikum. De som følger Viking tett ser nettopp at manglede midler og sparetiltak har gjort jobben tøff for svensken.

Derfor tror jeg ikke en ny kontrakt til Jonevret i vinter ville gitt mange negative reaksjoner. Det ville gitt en sårt tiltrengt ro i klubben, og en ville kanskje sluppet spekulasjoner ala oddssettingen.

Hva mener du? Enig i at det er lav odds på at Jonevret forsvinner? Burde han fått ny kontrakt?