Jeg kan nesten ikke huske å ha sett et så svakt FKH-lag. Viking spilte og spilte, mens FKH forsvarte seg i nesten samfulle 90 minutter. I det første kvarteret var knapt Haugesund nær ballen, og det fortsatte på samme vis frem til pause.

Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!

Det var også førsteomgangen som var best av Viking. Da var balltempoet ganske høyt, og laget skapte en liten håndfull sjanser. Sentralt på midten syntes jeg duoen Sverrisson og Jørgensen virket kvikke. Særlig Sverrisson var god både som ballvinner og som ballfordeler.

Bakover på banen hadde forsvarsfireren en relativt rolig dag, men jeg syntes både Soares og Mets viser prov på at de er stødige fotballspillere med en brukbar pasningsfot. Kristoffer Haugen kom til mange innlegg på sin venstreside, men de fleste ble et lite hakk for høye. Unntaket var innlegget som Samuel Adegbenro sendte i tverrligger.

Nevnte Adegbenro kan fort bli en attraksjon i Tippeligaen. Det bor mye fotball i gutten, han har gode dribleferdigheter og virker trygg med ballen. I tillegg virker han ganske sterk i luften på tross av sin relativt beskjedne høyde. Kompis Suleiman Abdullahi kom innpå de siste 25 minuttene uten at han fikk vist så veldig mye.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

På topp fungerte vel spissparet Bödvarsson/Berisha sånn måtelig. Det klaffet ikke helt for noen av dem, men Veton virker likevel veldig pigg. Han legger ned mange meter som førsteforsvarer.Kampen sank i kvalitet utover i annen omgang, men før pausen syntes jeg vi fikk se tegn til det Burchnall jobber med på feltet. Ryktene forteller om en assistenttrener som ikke tillater slinger i valsen og krever kvalitet gjennom hele treningen. Det skulle bare mangle, men det har ikke alltid vært slik i Viking.

(bloggen fortsetter under videoen)

De spillerne som ikke fikk spilletid i dag skal etter planen få prøve seg mot Bryne kommende torsdag. Jeg vet ikke om det gjelder Magne Hoseth, for han tuslet rundt i sivil på Randaberg. Jeg noterte meg at en velkledd Hoseth fortærte to pølser med brød, men det er gjerne lov siden det var lørdag?

Dette var en treningskamp i februar, men det er likevel lov til å smile litt over det Viking viste. Det er tross alt langt bedre å få til det en har øvd på og vinne en fotballkamp, enn den opplevelsen FKH hadde i dag. Grindhaug og Dempsey har mye å jobbe med.

Hva mener du? Hvordan opplevde du treningskampen? Hvem syntes du markerte seg?