De åpnet sesongen som en av gullfavorittene. Det ble sagt at de hadde klasse både foran og bak. De skulle visstnok ha løpskraft, mot, vilje, tæl, teknikk og ungdommelig råskap blandet med stor rutine.

14 serierunder ut i sesongen fremstår Vålerenga som en av de aller heteste dumpekandidatene. Laget som de tre siste årene har tatt gull, sølv og bronse, er plutselig et lett bytte, selv for et 2. divisjonslag fra de dype skoger mot svenskegrensen.

Selvsagt skal treneren ha en god del av skylden for fallet, men på langt nær all.

Ingen overraskelse

Det er en spillergruppe som ikke ha vært i nærheten av å innfri som er hovedårsaken til at Myhre ikke lenger er øverstkommanderende på Valle.

Spillerne har selv sørget for at Myhre sannsynligvis sitter hjemme i TV-stolen på Rasta istedenfor på trenerbenken på Nadderud når Vålerenga møter Stabæk i morgen.

De kunne ha stått opp og gitt alt for den godt likte treneren da det begynte å butte. Isteden er det bare blitt verre og verre. Etter bare to poeng på de fire siste seriekampene og cupfadesen mot Nybergsund, var det ingen stor overraskelse at Myhre pakket snippesken sin.

Nå er det opp til spillerne selv å ta ansvar for det uføret de har ledet klubben ut i.

Gjengen som i fjor høst bare tapte en av de ni siste kampene, kan da ikke ha blitt så mye dårligere?

Eller har den det?

Skuffelsene har i hvert fall vært mange hittil i år. Hvis dere tar en titt på noen av de kommende punktene, så skjønner dere kanskje hvorfor Myhre har hatt en stri tørn i år:

*** Hvorfor gidder ikke Daniel Fredheim Holm?**

I vinter sa landslagssjef Åge Hareide at han var en spisstype som kunne spilt i smoking. Javel, men det er lov å brette opp ermene for det. Daniels sløve innsats mot Tromsø var en skam for en mann som er spådd en stor fremtid.

*** Hvem skulle tro at Arni Gautur Arason egentlig er eliteseriens beste keeper?**

I år har han ikke vært den matchvinneren bakerst som er så viktig. Han har stoppet det man venter at en toppkeeper skal stoppe, men ikke særlig mer enn det.

*** Hvem har latt seg imponere av kjøpene Jørgen Jalland og Sebastian Mila?**

Jalland kom riktignok inn og reddet lagets ære med sine to mål mot Tromsø, men gjennom hele vårsesongen var han en altfor stasjonær midtbanemann som ikke greide å sette sitt preg på spillet. Mila, presentert som polsk landslagsmann med en fryktinngytende venstrefot, har vi knapt sett siden han ble løpt i stykker av Jan Gunnar Solli på Brann stadion.

*** Hva skjedde med de spennende unggutta?**

Mohammed Fellah, Kristian Brix, Glenn Roberts og Alexander Mathisen har alle fått sine sjanser, men ingen har slått til tross for at de har hatt en trener som tør å satse ungt. Hvis de hadde vært gode nok, så hadde de også vært gamle nok.

*** Hvor ble det av pitbullen i Christian Grindheim?**

Landslagsspilleren slet med mange problemer på vårparten, og er skadet igjen på ny, men årets nye kaptein har ikke vært i nærheten av sitt toppnivå.

Hvis vi sper på med at rutinerte herrer som Jan-Derek Sørensen, Morten Berre, Freddy dos Santos, Rune Lange og Thomas Holm heller ikke har gledet mange Klanen-hjerter denne sesongen, er det lett å forstå hvorfor klubben er farlig nær Adeccoligaen.

Våkner spillerne i tide, eller får vi høre noen si "varen er levert, og den heter Mandalskameratene" nok en gang?