Gjestene skal gå inn og ut, men programleder Christian Paasche i TV 2 blir i bobilen under VM i Falun.

Camp Falun. Det er navnet på sendingen TV 2 skal vise på nettet 24 timer i døgnet. Høydepunktene skal vises i en magasindel på TV om kvelden.

NRK har rettighetene til å sende direkte fra alle øvelsene. TV 2 kan ikke engang sende fra akkreditert område, men konkurrenten velger å være nyskapende på sin måte. Det betyr å ta i bruk en bobil, som skal stå nær arenaen, og der Christian Paasche blir studiovert.

Allerede mandag 16. februar ruller bobobilen mot Sverige. Ferden skal vises minutt for minutt.

— Vi starter med et innslag på God Morgen Norge, og vi skal kjøre via Askim og ta med lunsj i Kopparberg. Det er bare å komme innom, ler Paasche.

Mannen som er mest kjent for sine mange år i TV-ruten når det er Tour de France i sykling, skal rulle i gang på flere hjul. Ideen kom fra kollega Ernst A. Lersveen, på vinterstid mest kjent som langrennsreporter i samme kanal.

— Det var veteranen i teamet som kom med den mest syke ideen, kommenterer Paasche.

Fra onsdag 18. skal sendingen virkelig være oppe og stå.

Mens Paasche skal ha egen soveavdeling i bilen, skal studio være i oppholdsrommet – i selve stua.

— Det er dit vi skal invitere gjester, som kan være løpere, trenere, ledere, publikum – hvem som helst. Vi ønsker en lav terskel. Flere får sine fem minutter med berømmelse, ler programlederen.

De sportslige kommentarene skal Fredrik Aukland og Odd-Bjørn Hjelmeset ta seg av.

Skal gi seerne følelse av å være der

Både utenfor og inne blir det livekameraer, som forteller om hva som foregår til enhver tid.

- Hva ønsker dere å oppnå med 24-timersprogram?

— Målet vårt er at de som ser dette, enten det er en time eller hele døgnet for den sakens skyld, skal få en følelse av at de har vært med på VM i Falun.

- Men programlederen må vel ha noe søvn selv?

— Ja, og da kan det hende at bildet viser en gul post-it-lapp der det står at jeg sover.

Venter stort innrykk av nordmenn

I VM blir det anslått at nærmere 50.000 nordmenn vil være på arenaen, langs løypene eller i byen under mesterskapet. Bobilen skal stå veldig nær arenaen, på et område avsatt for camping.

— I og med at vi breier oss over hele døgnet, skal vi ha forhåndstips og analyser etterpå. Så håper vi jo at vi får med utøverne fra de arrangerte pressekonferansene, som vi også sender fra. Og vi snakker gjerne med ernæringsfysiologer og fysioterapeuter. Døren i bobilen vil alltid være åpen.

- Har du erfaring med livet på en campingplass?

— Nei, jeg har aldri bodd i en campingvogn eller bobil tidligere, men det har vært en stor drøm. Jeg har jo sett at så mange gjøre det under Tour de France, men det måtte et ski-VM til for at jeg skal få være med på det samme.

NRK er i førersetet

TV 2 har ikke rettigheter til å sende direkte fra skiøvelsene, eller fra ting som foregår på akkreditert område. Derfor har TV 2 valgt denne mer utradisjonelle løsningen.

— Vi føler at dette er et terreng det ikke er kjørt i tidligere. Vi er villig til å prøve, og se ikke bort fra at det også dukker opp noen artister. Vi tar i alle fall med instrumenter.

Paasche er ikke helt fersk i ski-VM. Han laget afterski på Karl Johan hver ettermiddag og kveld under VM i Holmenkollen i 2011, og var involvert under VM i val di Fiemme to år senere.

— Nå tar jeg den helt ut. Og vi skal dyrke den godhjertede rivaliseringen mellom svensker og nordmenn, flirer han.

FAKTA

Camp Falun

  • TV 2 skal ha døgnsendinger under VM, i en bobil.

  • Kjernetiden på sendingen blir kl. 09-19. Bobilen vil være plassert på én av de to avenyene som leder inn mot Lugnet skistadion.

  • I sendingene vil det bli skirelaterte gjester, helt irrelevante gjester og det skal grilles mye.

  • Odd-Bjørn Hjelmeset og Fredrik Aukland står for ekspertkommentarene.

  • Camp Falun vil i tillegg få en times sendetid på TV 2 Sportskanalen hver dag under VM kl. 21.40, samt en time på hovedkanalen i 23-tiden.