Vindbjart-Ull/Kisa 0-3

— Vi gjør for mange enkle feil. På alle tre målene deres er det vi som har ballen, men gir den bort og blir hardt straffet. Jeg tar ansvaret for det, sier Steinar Skeie, Vindbjarts trener.

Vindbjarts ambisiøse spillestil ble lett match for topplaget Ull Kisa etter at Jonas Olsson fikk justert laget sitt i pausen. For i førsteomgang var det jevnt, og Vindbjart kunne ledet.

— Vindbjart er fantastisk gode når de får til angrepsspillet, men i andreomgang fikser vi forsvarsspillet vårt bra. Det er jeg veldig stolt over. Det er ikke mange lag som drar hjem herfra uten å slippe inn mål, sier Olsson, som i fjor trente Sogndal.

— Bare å glemme

Kaptein for Vindbjart, Christian Follerås, var svært skuffet etter kampen.

— Dette må vi bare glemme. Vi gjør altfor grove, personlige feil, sukker Follerås.

-Vi har valgt en retning å gå for klubben når det gjelder spillestil med meg som hovedtrener. Jeg lever med feilene vi gjør i dag, men vi må lære av dem. Vi har lov å feile, men ikke å feige, mener trener Skeie.

- Når skal spillerne lære?

Stopper og kaptein for Vindbjart, Christian Follerås, måtte se laget slippe inn mål tre ganger og fikk et tøft møte med Ull/Kisa. Foto: Herman Folvik

— Læring skjer hele livet, spesielt i fotball. Nå skal vi analysere og evaluere etter kampen. Jeg tar dette på min kappe for vi skal spille sånn, men det er spillernes eget ansvar å utvikle seg, sier Skeie og legger til.

- Ikke tøffe nok

— Vi mangler litt pondus i dag. Vi er ikke tøffe nok i hodet, og skaper for å få sjanser, selv om vi skaper en del. Det kommer litt av at vi møter et godt lag, men også at innleggskvaliteten og avslutningene våre er for dårlig.

De siste kampene har målene rent inn for Øyvind Gausdal. Mot Ull Kisa sa det helt stopp for toppscoreren i avdelingen med 19 mål.

— Det var dessverre ikke mye å jobbe med i dag. Vi angriper og forsvarer oss som et lag, men i dag var det altfor mange personlige feil. Etter hvert ser det ut som vi gir opp og ikke bryr oss så mye, det er fælt, forteller Gausdal.

Ull Kisa-treneren mener at 3-0-seieren var i overkant stor for laget sitt.

— Denne kampen kunne sett veldig annerledes ut. Hadde Vindbjart gått i ledelsen ville vi fått det tøft, for i førsteomgang var det jevnt, sier Olsson.

Målløst før pause

For første gang på lenge ble det en målløs omgang på Moseidmoen, men det sto likevel ikke på sjansene. Både Preben Skeie og Joachim Eriksen var nærme for vertene. De to største mulighetene hadde imidlertid gjestene fra Romerike ved Shåresh Ahmadi.

Heldigvis for venndølene sto Benjamin Boujar en svært stødig omgang og stoppet Ull Kisas spiss begge ganger. Også kantspilleren Ahmed Suleiman fikk teste seg inne i 16-meteren, men skuddet traff bare nettveggen.

Bare seks minutter ut i andre omgang kom innbytter Victor Vindfjell til en fin volley fra returrommet. Skuddet ble stoppet i feltet hvor Skeie fikk til en ny avslutning, dessverre for venndølene ble også dette skuddet blokkert

To kjappe

Kun to minutter senere fant en annen innbytter hele veien til nettmaskene. Espen Standal satte ballen opp mot lengste kryss etter et nydelig skudd.

Suleiman fikk en ny mulighet bare fem minutter senere, og denne gangen takket og bukket han ved å doble ledelsen for Ull Kisa. Vindbjart virket tannløse og var ikke i nærheten av å true Ull Kisa i andre omgang, etter en jevn kamp før hvilen. Venndølene kom til flere skudd, dessverre for Vindbjart ble det fra for dårlig vinkler og litt langt holdt.

Ull Kisa satte inn 3-0 ved spissen Ahmadi som dunket inn en ball fra 16 meter rett i nettaket.