— Lenge siden vi har vunnet, så fantastisk deilig med en tre-poenger, sier Fløy-kaptein Lars Kristian Pedersen etter 3-0 over lokalrival Donn.

— Smakte godt med en seier. Det var lenge siden sist, sier Fløy-spiller Andreas Jacobsen.

Kampen lørdag ettermiddag hadde det meste som et godt lokaloppgjør bør inneholde. Det var høy intensitet og mange tøffe dueller. Det kom to utvisninger i tillegg til tre nydelige scoringer, og fire avslutninger i aluminiumen.

— De hadde tre i stengene så jeg må si vi var heldige som ikke slapp inn mål i hvertfall, sier Pedersen.

Mens Fløy-spillerne jublet i garderoben så det hørtes utover banen etter kampslutt var stemningen i Donn-leiren naturlig nok stemningen en litt annen.

— Bittert å tape. Vi spilte og de scoret. Jeg syntes vi var bedre enn Fløy i dag, så vi er veldig skuffet over ikke å få med oss poeng, sier Donn-trener Rolf Martin Skonhoft.

Pang-åpning

Publikum hadde knapt fått satt seg til rette i solskinnet på Flekkerøy når Fløys nysignering, Gauti Thorvardarson stakk i gjennom gjestenes forsvar og dunket inn 1-0 for hjemmelaget på nydelig vis. Og bare minutter senere var islendingen frempå på nytt, men denne gangen hindret stolpen en ny nettkjenning for spissen.

— En herlig scoring. Han tok den på volley og satte den på vakkert vis, skryter Fløy-trener Tommy Taylor.

Etter hvert kom Donn mer med i spillet, og spilte seg frem til flere gode muligheter. Gjestene ble blant annet to ganger hindret utlikning av tverrliggeren før pause. Dermed stod det seg med 1-0 til pause.

— Vi startet greit, men ga fra oss initiativet. Vi ble kraftig presset, men klarte å ri det av til pause, sier Pedersen.

I andre omgang hadde begge lagene sine perioder hvor de førte spillet. Fløy fikk en god mulighet til å punktere kampen når Robert Skårdal kom gjennom Donn-forsvaret og mot keeper Andreas Hoppestad. Midtbanespilleren hadde med seg Henrik Dahlum, men brente sjansen selv.

Treneren utvist

At det var lokaloppgjør vistes tydelig hele kampen. Det var mange tøffe dueller mellom to hardtspillende lag fysisk. Når dommer Marius Lien også la lista høyt kunne man ikke unngå reaksjoner på duellene som skjedde ute på banen. Og kvarteret før slutt ble Donn-trener Kjetil R. Pedersen vist opp på tribunen av dommeren.

— Jeg vet ikke hva Kjetil har sagt siden jeg var i garderoben akkurat da, sier Donn-trener Skonhoft.

Perle-scoringer

Donn presset på for en utlikning på slutten, men kom ikke nærmere enn et nytt treff i aluminiumen av Marius Tronstad tre minutter før full tid. I stedet kontret Magnus Ask Mikkelsen inn 2-0 før Donns Marius Hammersmark fikk rødt kort når han stoppet en ny Fløy-kontring på overtid. Kronen på verket satte Andreas Jacobsen når han fire minutter på overtid fyrte av et knallhardt langskudd som suste inn i nettet bak Donn-keeper Hoppestad til 3-0. — Deilig å se ballen fyke i nettet. Det er ikke ofte det skjer, sier Jacobsen med et smil.

Seieren var Fløys første på åtte kamper, og sørget for at blåtrøyene nå har fem poengs luke ned til Odda, som er første lag under nedrykksstreken.

— Man følte man nesten ikke kan prestere lenger, og jo lenger det går mellom hver seier jo verre blir det, så det var fantastisk å vinne i dag, sier Fløy-kaptein Pedersen.

— Viktig for tabellsituasjonen og det betyr mye å vinne lokaloppgjørene, sier Jacobsen.

— Vi fortjente å vinne. Vi forsvarte oss greit og scoret fine mål, sier Fløy-trener Tommy Taylor.