Colorado Avalanche – Washington Capitals 2-4: Se video i vinduet ovenfor

Washington Capitals har vært grunnseriens klart beste lag i NHL og ble for sterk for hjemmelaget Colorado Avalanche fredag. Kampen endte 4-2 til gjestene.

Avalanche skapte ny spenning etter å ha kommet under 0-3. Etter to reduseringer tok laget ut keeper Semjon Varlamov i et forsøk på å sikre forlengning, men i stedet fastsatte T.J. Oshie resultatet i tomt bur ti sekunder før slutt.

Dermed satte Capitals ny klubbrekord med 55 seirer i en sesong. Laget har 116 poeng, 13 flere enn noe annet i NHL denne sesongen.

Andreas Martinsen spilte 8.56 minutter for Avalanche fredag. Han var på isen da Oshie scoret og fikk dermed minus 1 i statistikken.

Overkjøring

En stund så det ut til at Capitals skulle overkjøre vertskapet fullstendig. Skuddstatistikken ble vunnet 47-19, og laget hadde også fem stolpetreff. Snaut ni minutter ut i 2. periode satte Jay Beagle inn det første målet for laget fra hovedstaden. Alex Ovetsjkin og Jason Chimera økte raskt.

Rett før pausen brøt Avalanche motstanderens dominans, og Jarome Iginla reduserte til 3-1. I den siste perioden var Gabriel Landeskog sistemann på pucken da Colorado reduserte igjen. Det duket for en spennende avslutning, men som så ofte denne sesongen var det Capitals som kunne juble til slutt.

Keeper Braden Holtby reddet 17 skudd, noterte sin 47. seier og mangler en seier på å tangere Martin Brodeurs sesongrekord i NHL.

Vanskelig

Mens Capitals for lengst er sluttspillklar, betyr tapet at sjansene til Avalanche er kraftig redusert. Laget er fem poeng bak Minnesota Wild i kampen om den siste sluttspillplassen i Western Conference.

– Det er vanskelig å komme til sluttspill når man taper flere kamper enn man vinner på hjemmebane, sukket Avalanche-trener Patrick Roy.

Dallas, St. Louis, Los Angeles, Chicago, Anaheim, San Jose og Nashville er allerede sluttspillklare i vest, mens Washington foreløpig er eneste lag som har løst sluttspillbillett i øst.

David Krejci noterte to mål og to assist da Boston Bruins slo St. Louis Blues 6-5 fredag. Brent Seabrook ble matchvinner i forlengningen da Chicago Blackhawks slo Winnipeg Jets 5-4, mens Riley Sheahan bidro med et mål og en assist da Detroit Red Wings tok en viktig seier mot Minnesota.