STORHAMAR — STAVANGER OILERS 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Sammenlagt: 1-1

HAMAR OL-AMFI: Storhamar vant den første semifinalen i DNB Arena, etter et heldig mål i sluttminuttene.

Onsdag kveld slo Stavanger Oilers tilbake og vant 2-1. Det så imidlertid dårlig ut. Stavanger Oilers slurvet voldsomt og gjorde en rekke feil i den første perioden onsdag kveld.

Førstepasningene fra egen sone stoppet nesten hver gang i en Storhamar-spiller. Heldigvis for Oilers reddet Ruben Smith, som kom inn for Henrik Holm til dagens kamp, hvert skudd.

På tross av 11-3 i skudd sto det 0-0 til første pause.

Den brukte Stavanger Oilers og trener Petter Thoresen godt. Det var et helt annet lag som kom utpå isen til andre periode.

Allerede tre minutter ut i perioden satt pucken i mål. Dan Kissel fikk pucken i rundvantet, og kom seg inn i slottet. Han prikket pucken opp i krysset bak Storhamar-målvakt Oskar Östlund.

Så fort kan det altså snu. Storhamar var totalt overlegne i første periode, men maktet ikke å score.

Stavanger Oilers fortsatte presset, men slet noe med effektiviteten. Det måtte overtall til for å få pucken i mål.

Andy Sertich skjøt på direkten fra blålinjen. Foran mål kriget både Tommy Kristiansen og Josh Soares. Sistnevnte styrte pucken i mål, og feiret foran Storhamar-fansen — som hadde pepet på ham hele perioden.

Pipingen kom etter at Soares var i munnhuggeri med flere Storhamar-spillere fra starten av kampen. 18 år gamle - og 103 kilo tunge - Anders Gulliksen taklet ham knallhardt mot slutten av den første perioden.

Soares måtte da gå av isen, men var tilbake til andre periode - hvor han altså scoret.

I tredje periode var det lenge jevnspilt. Oilers lot til å ha god kontroll på kampen.

De siste minuttene ble likevel dramatiske. Stian Høygård ble vist ut for slashing med to og et halvt minutt igjen.

Storhamar presset voldsomt på, og scoret akkurat da Høygård kom ut igjen på isen. Mikael Zettergren kriget en løs puck i mål.

De siste 30 sekundene klarte Oilers å holde unna. Dermed utlignet de til 1-1 i semifinaleserien, og tok tilbake hjemmebanefordelen.