STAVANGER OILERS — EISBÄREN BERLIN 3-3 (3-6 sammenlagt):

Stavanger Oilers' eventyr i Champions Hockey League er over.

Oilers gjorde et hederlig forsøk, men klarte bare uavgjort i returkampen hjemme i DNB Arena. Dermed gikk Eisbären Berlin videre til åttedelsfinalen.

Oilers lå under to ganger, men klarte å snu kampen til 3-2 i andre periode og kjørte virkelig kampen på det tidspunktet.

De maktet derimot ikke å få pucken i mål. Og da smalt det plutselig andre veien. Berlin utlignet til 3-3 akkurat rett før andre periode var over.

— Vi spilte en fantastisk god midtperiode, men det som skjedde da vi fikk et baklengsmål i trynet rett før pause var utrolig unødvendig og dumt. Det var rett og slett klønete av oss, og vi fikk det veldig tøft før den tredje og siste perioden, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet etter at den umiddelbare skuffelsen har lagt seg i DNB Arena.

— Det sier seg selv at 3-3-målet endrer på ting. Det er en rotete situasjon som vi bør klare å avverge. Samtidig er det marginer. Jeg føler at Berlin hadde mer marginer enn oss i denne kampen. Vi var det klart beste laget, men de var effektive og utnyttet sjansene, sier Christian Dahl-Andersen.

CDA: - Ikke mangel på konsentrasjon

Han vil ikke være med på at det var mangel på konsentrasjon som fratok Oilers muligheten til avansement i DNB Arena. Både Berlins andre scoring, som kom i forlengelsen av et Oilers-overtall, og det tredje målet som kom i periodens siste tidel, så unødvendige ut.

— De to baklengsmålene kommer som et resultat av litt dårlige avgjørelser. Så er det tilfeldigheter som også spiller. Vi trengte scoringer og kunne ikke spille med stor sikkerhet heller. Vi var nødt til å stupe på og satse. Det fungerte bare nesten, sier Dahl-Andersen.

Petter Røste Fossen utlignet til 1-1, men Oilers klarte aldri å dra fra tyskerne. Foto: Kristian Jacobsen

— Jeg er stolt av innsatsen vår i mesterligaen. Vi må være fornøyde med å ha gått videre fra gruppespillet. Det mest skuffende er egentlig bortekampen i Berlin. Men alt i alt er vi fornøyde, sier veteranen.- Vi hadde muligheten i 2. periode, men Berlin var hakket mer effektive enn oss.

Storhamar imponerte hockeyverden nok en gang. De vant 3-2 hjemme mot Red Bull Salzburg og sikret et solid avansement til åttedelsfinalen. Les mer her!

RUBEN SMITHS BLOGG:

Vi fulgte kampen direkte: