MOLDE (Rbnett): Møtet med Aalesund søndag blir Ole Gunnar Solskjærs første eliteseriekamp for Molde siden tapet for Start 10. november 2013. Kampen på Color Line stadion blir også et gjensyn med Magne Hoseth.

— Det blir spesielt, selvfølgelig, og det blir nok enda mer spesielt for Magne enn for meg. Han hadde så mange gode år i Molde at det sikkert blir rart for ham å spille mot oss for Aalesund. Magne er jo et følelsesmenneske, så dette tenker han sikkert mye på akkurat nå, sier Solskjær til Rbnett.

MFK-manageren garanterer at ingen med blå drakt skal undervurdere Hoseth i søndagens kamp.

— Jeg har spilt sammen med Magne og jeg har vært treneren hans. Jeg vet hvor god han er på sitt beste, og at han kan avgjøre en fotballkamp med venstrefoten sin. Han skal ikke få tid til det på søndag. Men han skal få god tid med høyrefoten sin, sier Solskjær og smiler.

Har merket seg Hoseths form

Han har registrert at Hoseth ser ut til å være på vei mot godformen igjen.

— Jeg så ham mot Stabæk sist, begge scoringene hans var godt satt. Jeg så ham også i en av de siste kampene for Viking, mot KBK i cupen. Da var han akkurat den Magne jeg kjenner. Han kom inn og kontrollerte tempoet og styrte hele kampen.

Solskjær gleder seg til å stå på sidelinja i en eliteseriekamp igjen.

— I tillegg er det noe spesielt med lokalderby, ikke minst for publikum og engasjementet rundt kampen. Men spillerne skal gi hundre prosent enten de møter Aalesund eller Celtic. De bør ikke si at denne kampen betyr noe ekstra, for da gir de ikke nok mot andre lag. Jeg håper dette blir en tett kamp med rivalisering, taklinger og tøffe dueller, sier han.

Den tilbakevendte manageren har overlatt mye av ansvaret foran Aalesund-kampen til de andre i trenerapparatet.

— Jeg og Erling (Moe) gjør jo dette sammen, men det er han og Trond (Strande) som har ledet treningene de siste dagene. I min verden er det ikke lurt å komme inn fra utsida og gjøre for mange endringer nå, sier Ole Gunnar Solskjær.