Molde-Celtic 3-1:

Kontrastene kunne knapt vært større. Etter å ha tapt mot Molde, ble Celtic-spillerne og Ronny Deila hetset og nærmest overfalt av illsinte supportere på vei ut av Aker stadion. Samtidig sto Ole Gunnar Solskjær og Molde-spillerne med brede glis og pratet om mulighetene for avansement i Europa League.

I hans første kamp som manager for Molde etter comebacket, fikk Solskjær se et Molde-lag som kontret Celtic i senk. 3-1-seier, gruppeledelse og sju poeng gir laget et fantastisk utgangspunkt foran de tre resterende kampene.

— Jeg visste jeg kom til ei spillergruppe med stort potensial, og jeg var aldri i tvil om i dag. Jeg er ikke i tvil om de presterer i de store kampene, det er AaFK søndag og Viking neste helg som blir utfordrende, sier han.

Seiersvante spillere

I hans andre periode som manager for Molde, har Solskjær et helt annet utgangspunkt enn hva som var tilfelle da han tok styringen for første gang.

— Den gruppa jeg har tatt over nå er en gjeng med gutter som har vunnet mye, opplevd mye og som vet med seg selv at de er gode. I 2011 tok jeg over en gjeng som nesten var innforstått med at de kom til å bli nummer to bak Rosenborg uansett, sier han.

Etter den fabelaktige borteseieren mot Fenerbache, uavgjortkampen mot Ajax og den overbevisende 3-1-seieren over Celtic, har Molde et strålende utgangspunkt for å avansere til sluttspillet i Europa League. Solskjær har tro på at de kan klare det.

— Vi ligger i en fantastisk posisjon, og trenger to, kanskje tre poeng til for å klare det. Vi har tre kamper å gjøre det på, sier han.

Hyller Erling Moe

Etter en periode med måltørke etter sommeren, virker det å ha løsnet for Ola Kamara igjen. Spissen scoret 1-0-målet på Aker stadion torsdag kveld, og med litt bedre presisjon kunne det blitt både to og tre.

— Det var fantastisk deilig å vinne her i dag. Vi hadde en skikkelig «go» i laget før kampstart, og jeg følte vi var mye bedre enn dem, sier Kamara.

- Var det en ekstra motivasjon i det å vise seg frem for den nye sjefen?

— Jeg vil gi Erling (Moe) den her. Han har gjort en fantastisk jobb siden han tok over i høst. Det er selvfølgelig bra å få Ole Gunnar inn igjen, men Erling er en fantastisk mann som har fått oss inn i Europa League og gitt oss sju poeng, sier han.

- Hva sier sju poeng mot Fenerbache, Ajax og Celtic om Molde?

— Jeg synes det sier mye om ligaen i Norge. Mange sier den ikke er så bra, men jeg er uenig. Den er faktisk i ferd med å bli veldig bra. Nå har vi sju poeng så langt i gruppespillet, og er klart i førersetet i Europa League. Det er selvfølgelig en sjanse for at vi taper de tre gjenværende kampene, men det tror jeg ikke noe på. Vi skal gripe sjansen, sier han.