MOLDE — CELTIC 3-1

MOLDE (rbnett.no): De mange Celtic-supporterne som hadde tatt turen til Aker stadion for å se kamp, ble stående igjen klissvåte og ydmykede etter nok en klasseprestasjon av Molde i Europa League. De grønnkledde så sterke ut de første ti minuttene, men etter at Ola Kamara sendte Molde i ledelsen da det var spilt elleve minutter, så spillerne seg aldri tilbake.

Molde-spillerne jobbet knallhardt, tok vare på overgangsmulighetene og herjet i perioder med Celtic-forsvaret. Etter 18 minutter økte Vegard Forren til 2-0 etter å ha blitt servert av Joona Toivio. Kris Commons skapte spenning da han reduserte ti minutter inn i 2. omgang, men Molde og Mohamed Elyounoussi slo umiddelbart tilbake. Angriperens 3-1-scoring tok luven av Celtic og sendte samtidig Molde et langt steg nærmere sluttspillet i Europa League.

Molde topper nå gruppe A med sju poeng. Fenerbahce følger på 2. plass med fire.

Gjestene åpnet best

Tre minutter var spilt da Celtics Leigh Griffiths mottok ballen i ypperlig posisjon i Moldes 16-meter. Takket være en dårlig touch av gjestenes nummer ni, fikk Molde-forsvaret hentet seg inn og blokkert skuddforsøket.

Celtic var best de første ti minuttene på Aker stadion, men det brydde hjemmelaget seg fint lite om. Etter elleve minutter kom nemlig kveldens første scoring.

JUBEL I REGNET: Molde-spillerne feierer Ola Kamaras scoring. Foto: Marius Simensen, Digitalsport

Mohamed Elyounoussi snappet opp en svak pasning fra Dedryck Boyata, satte fart, fintet vekk en motspiller og sendte ballen til Ola Kamara ute på høyresiden av 16-meteren. Kamara tok med seg ballen på ett touch, før han sendte den iskaldt forbi keeper Craig Gordon og i mål fra 14-15 meters hold.

Oppvisning fra stopperne

Sju minutter senere var det midtstoppernes tur til å vise seg frem. Joona Toivio lekte seg med Celtic-forsvaret, før han slo ballen perfekt bakover i feltet til stopperkollega Vegard Forren. Forren traff ikke klokkerent, men volleyen fra sju-åtte meter var godt nok plassert til at den lurte seg inn nede ved lengste stolpe.

Celtic hadde overlegent mest ballinnehav, men de slet med å spille seg gjennom et godt organisert Molde-forsvar. Molde vartet opp med en rekke kjappe overganger, og et par minutter før pause var Mohamed Elyounoussi farlig frempå igjen. Et mislykket innlegg ble til et småfarlig skudd, men Craig Gordon klarte å slå ballen ut til hjørnespark.

Molde hadde like god kontroll på Celtic i 2. omgang. I hvert fall frem til Martin Linnes tabbet seg ut etter 55 minutter. Linnes hadde nettopp gjort en utmerket forsvarsjobb da han sendte avgårde en livsfarlig tversoverpasning rett foran egen 16-meter. En våken Kris Commons snappet opp ballen, dro seg inn i 16-meteren og løftet ballen iskaldt over Ethan Horvath i mål.

Dårlig nytt for Molde var det også at Knut Olav Rindarøy måtte av banen med skade noen minutter før scoringen. Han ble erstattet av Per Egil Flo.

Svarte umiddelbart

Heldigvis ristet hjemmelaget raskt av seg kalddusjen. Minuttet etter kom nemlig Mattias Moström seg rundt på høyresiden og slo ballen perfekt inn til Mohamed Elyounoussi på bakre stolpe.

STOR KVELD: Mohamed Elyounoussi har nettopp scoret og sendt Molde foran med 3-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Elyounoussi, som hadde en aldeles strålende kamp på regnvåte Aker stadion, kriget Celtic-forsvaret i senk og sklitaklet ballen kompromissløst i mål.Molde fortsatte å presse. Etter 63 minutter var Ola Kamara nær ved å bli tomålsscorer, etter et flott samarbeid mellom Moström og Linnes ute på høyresiden. Kamara løp seg fri og kom først på innlegget fra sistnevnte, men fikk et litt dårlig treff med pannebrasken da han skulle styre ballen i mål.

Kamara var farlig frempå også etter 71 minutter. Molde-spissen ble spilt gjennom foran Celtic-målet, og med to forsvarere i hælene fikk han trillet ballen forbi Craig Gordon fra skrått hold. Dessverre trillet ballen også forbi venstre stolpe.

Ampert på benken

Det var et tungt slag for Celtic å mislykkes i Champions League-kvalifiseringen, og når de attpåtil ikke klarer å vinne i Europa League, er det mye å ta innover seg for spillerne. Frustrasjonen var tydelig da Kris Commons ble byttet ut kvarteret før slutt. Commons, som scoret Celtics mål, sendte tilsynelatende avgårde en skikkelig skyllebøtte mot Ronny Deilas assistent, John Collins.

MORSK: Ronny Deila kan ikke være alt for fornøyd med det Celtic viste i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Til tross for god støtte fra en "vegg" med grønnkledte supportere, klarte aldri Celtic å kjempe seg tilbake igjen i kampen. Det nærmeste de kom var et skudd fra Nir Biton som sneiet tverrliggeren tre minutter før full tid. Molde hadde god kontroll, og mot slutten fikk både Eirik Hestad og Mushaga Bakenga noen minutter på banen.Kampen endte 3-1, og Ole Gunnar Solskjær fikk dermed en fantastisk start på sin andre periode som manager i klubben