• Nå er det nok, mener gruppen "Women in Football".

Videobilder av syngende Arsenal— og Manchester United-fans som hetser den anerkjente legen Eva Carneiro skaper oppmerksomhet i England. Sangene har seksuell karakter og blir møtt med latter av folk på tribunen.

Til sammen 13 episoder fra Premier League-klubber er meldt inn denne sesongen, men flere interessegrupper reagerer nå på at ingen av dem har fått konsekvenser for hverken supportere eller klubber.

  • Vi er forferdet over at grov, kjønnsdiskriminerende hets har fått lov til å gro frem og blomstre ukontrollert på noen av landets mest ikoniske fotballstadioner. Vi er alvorlig bekymret over mangelen på handling i denne saken, og den negative meldingen dette sender til kvinner i fotballbransjen, sier en talsperson for gruppen "Women in Football" ifølge The Guardian.

- På sin plass å reagere

En undersøkelse for organisasjonen forrige sesong viste at mer enn to tredjedeler av kvinnene som jobber innen fotballen sier at de er blitt utsatt for kjønnsdiskriminering.

Idrettsminister Helen Grant støtter nå en større kampanje for å sette søkelys på saken.

Personene bak aksjonen krever nå at sexistisk hets blir behandlet på samme måte som rasistisk hets.

  • Det er på sin plass at det reageres når en opplever uakseptable kommentarer eller annet som er diskriminerende. Det er viktig å fokusere på slike hendelser og vise at det ikke er akseptert. Alle har rett til gode arbeidsforhold, også i fotballen, sier Jorid Degerstrøm.

Ikke opplevd i Norge

Hun har jobbet innenfor herrefotballen i Norge i ni år, de fleste av dem i Tromsø IL, nå som lege for det norske landslaget i fotball.

  • Jeg har ikke opplevd å bli diskriminert på grunn av at jeg er kvinne, og har alltid blitt respektert for det jeg står for faglig og for min rolle som lege.

I England opplever imidlertid kvinner fortsatt å bli diskriminert på grunn av kjønn på fotballarenaer.

  • Vi har mottatt en rekke henvendelser fra personer som har opplevd trakassering og hets mens de spiller, ser på, støtter laget eller jobber innen fotballen. Det er på tide at klubbene og supporterne står sammen og tar ansvar for å skape en atmosfære hvor alle kan nyte fotball fritt for alle fordommer, sier Laura Bates, grunnlegger av "Everyday Sexism Project".

- Ekstremt provoserende

Få nordmenn kjenner det engelske supportermiljøet bedre enn Ragnhild Lund Ansnes. Hun har skrevet to offisielle bøker for Liverpool FC, trolig som den første kvinne i verden som har gjort dette for en Premier League-klubb.

  • Det er ikke overraskende med slike tilrop, men forferdelig leit. Det engelske samfunnet generelt, og fotballen spesielt, har et erkekonservativt kvinnesyn, sier hun.

At en lege skal bli utsatt for slike tilrop omtaler hun som "ekstremt provoserende", men mener det speiler det britiske kvinnesynet.

  • Hun har en imponerende CV og har jobbet seg opp i gradene, men bare fordi du er kvinne og vakker så skal du ikke tas på alvor innen fotballen, sier Liverpool-supporteren.

Ansnes fikk et kultursjokk da hun kom til engelske tribuner, og mener klubbene har en lang vei å gå.