Både Chelsea, Manchester City, Arsenal, Manchester United og Liverpool vant sine kamper i Premier League onsdag kveld.

Dermed topper Chelsea tabellen med 63 poeng, fem poeng foran City og ni poeng foran Arsenal.

Chelsea hadde på papiret en vanskelig bortekamp mot London-kollega West Ham. Eden Hazard ga Chelsea ledelsen etter 23 minutter da han headet inn innlegget fra Ramires.

Flere mål ble det ikke, men 1-0 var mer enn nok for Jose Mourinho og Chelsea.

City måtte slite

De fleste trodde kanskje at tabelttoer Manchester City ville få det lett mot tabelljumbo Leicester. Men noen plankekjøring ble det overhodet ikke.

City tok ledelsen to minutter på overtid i 1. omgang ved David Silva. 1-0 ved pause var en heldig ledelse, og Leicester hadde flere farlige sjanser til å utlikne etter hvilen. I stedet satte James Milner inn 2-0 helt mot slutten, og City er fortsatt med i gullkampen.

Tabelltreer Arsenal skulle også møte et lag som lå under nedrykksstreken, Queens Park Rangers. London-duellen endte med 2-1-seier til Arsenal etter Gunners-scoringer av Olivier Giroud (64 minutter) og Alexis Sanchez (69). Charlie Austin reduserte til 1-2. ## Sen United-jubel

Manchester United scoret helt på tampen og vant 1-0 borte mot Newcastle etter nettsus av Ashley Young i det 89. minutt.

Det blir en tøff duell om den viktige 4. plassen som gir Champions League-plass neste sesong. Per i dag er Liverpool og Southampton argeste konkurrenter.

Southampton vant tirsdag, og onsdag kveld fulgte Liverpool opp med 2-0 hjemme mot Burnley.

Jordan Henderson og Daniel Sturridge scoret for de røde i hver sin omgang, og Liverpool er dermed tilbake på 5. plassen like bak Manchester United.

Drama på White Hart lane

Tottenham slo Swansea 3-2, men kampen vil bli husket for en dramatisk hendelse:

Swansea-spilleren Bafetimbi Gomis måtte nemlig bæres av banen etter å ha kollapset på White Hart Lane onsdag. Den franske 29-åringen fikk oksygentilførsel etter å ha falt om like etter at Tottenham tok ledelsen ved Nacer Chadli etter sju minutter. Han var tilsynelatende ved bevissthet og i stand til å kommunisere da han ble båret ut.

Det er ikke første gangen at Gomis har besvimt. Han har tidligere mistet bevisstheten tre ganger da han spilte for Lyon.

Senere bekreftet Swansea på Twitter at tilstanden til Gomis var stabil: – Godt nytt fra White Hart Lane. Gomis har det bra, og vi kommer med en oppdatering så snart vi kan, meldte klubben.

I en annen kamp vant Stoke 2-0 mot Everton.

Premier League onsdag:

Liverpool – Burnley 2-0 (1-0) Mål: 1-0 Jordan Henderson (29), 2-0 Daniel Sturridge (51).

44.717 tilskuere.

Manchester C. – Leicester 2-0 (1-0) Mål: 1-0 David Silva (45), 2-0 James Milner (88).

45.000 tilskuere.

Newcastle – Manchester U. 0-1 (0-0) Mål: 0-1 Ashley Young (89).

49.801 tilskuere.

Queens Park Rangers – Arsenal 1-2 (0-0) Mål: 0-1 Olivier Giroud (64), 0-2 Alexis Sanchez (69), 1-2 Charlie Austin (82).

17.977 tilskuere.

Stoke – Everton 2-0 (1-0) Mål: 1-0 Victor Moses (32), 2-0 Mame Biram Diouf (83).

26.431 tilskuere.

Tottenham – Swansea 3-2 (1-1) Mål: 1-0 Nacer Chadli (7), 1-1 Ki Sung-yueng (20), 2-1 Ryan Mason (51), 3-1 Andros Townsend (60), 3-2 Gylfi Sigurdsson (89).