LERKENDAL: Høygravide Marit Bjørgen gleder seg til å følge dagens sprint fra Kuusamo fra sofaen, men skulle så gjerne ha vært der for å konkurrere selv.

LØRDAG FRA kl. 10:

Slik gikk det på fredag:

VM-kveld i Trondheim

— Jeg synes det hadde vært hyggelig å være i Kuusamo og kjempe om de øverste plassene. Bortsett fra at jeg er høygravid er det er vanskelig å finne noen gode argumenter for at det er godt å være her, smiler Bjørgen, som skal bli mamma for første gang i løpet av noen få uker.

VM-ambassadør Marit Bjørgen var på plass på Lerkendal torsdag kveld. Foto: Vegard Eggen

Torsdag kveld var hun og en rekke andre personligheter som er tilknyttet VM-arbeidet i Trondheim samlet i Trønder-Energis lokaler på Lerkendal. Bjørgen er VM-ambassadør sammen med Anders Bardal og Magnus Moan.

— For det første er jeg trønder. Jeg har vært med på å oppleve et VM fra sidelinjen i 1997, og jeg var med i mesterskapet i Oslo i 2011. Jeg vet hvor mye det inspirerte og motiverte meg, sier hun til Adresseavisen.

Følger med på TV

Marit Bjørgen var på plass under torsdagens VM-kveld i Trondheim sammen med blant andre RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug (til høyre). Foto: VEGARD EGGEN

For første gang på mange, mange år står hun over verdenscupåpningen. I dag skal det gås sprint i Kuusamo. Bjørgen skal følge løpene foran TV-skjermen.— Det blir litt rart å se det fra sidelinjen, men jeg er forberedt og har vært forberedt på det ganske lenge.

Hun har lenge vært klar på at hun ønsker å fortsette karrieren etter fødselen.

Glad for Kallas suksess

— Jeg hadde nok vært i Kuusamo hvis ting hadde vært som normalt. Jeg hadde vært spent, jeg savner jo nervøsiteten og spenningen med de første verdenscuprennene.

Uten Bjørgen på startstreken er Therese Johaug og Charlotte Kalla blitt trukket frem som de største favorittene på kvinnesiden. Begge to har levert sterke prestasjoner i de nasjonale åpningsløpene på Beitostølen og i Bruksvallarna.

— Det blir veldig spennende. Det er artig at Charlotte har levert en så god start. Hun kan være med å kjempe i toppen til vinteren. Jeg gleder meg, og det blir veldig spennende å følge dem i helga. Therese har jeg sett i hele sommer og høst, og hun har hatt en fantastisk utvikling, sier Bjørgen.