MESNALIA: Ola Vigen Hattestad og Katja Visnar flyttet til Mesnalia, ikke så langt fra Lillehammer, for å få gode treningsmuligheter. Foto: METTE BUGGE

Hattestad, som tok sitt OL-gull i Sotsji, og som skulle vært med på åpningen av verdenscupen i finske Ruka i helgen, stråler.Veslegutten kom tirsdag kveld, på sykehuset på Lillehammer.

— Dette er veldig spesielt. Det var veldig emosjonelt da gutten var ute. Da gikk det opp for meg at vi er blitt en familie vi også, sier langrennsspinteren til Aftenposten.

Han kunne ha rukket å være med i Finland, men det var uaktuelt. Vigen Hattestad vil nyte tiden med sine kjære.

— Jeg var med på fødselen, og det gikk veldig bra. Vi var litt frem og tilbake til sykehuset. Veene begynte natt til mandag, men de var varierende. Tirsdag ettermiddag økte de i styrke. Ungen ble født tirsdag kveld.

Mamma vil tilbake i sporet

Mor Katja Visnar og barnet er på sykehuset. Vigen Hattestad bor hjemme i familiens hus på Mesnalia, men er mye hos dem.

Samboeren til Vigen Hattestad har det fint. Hun er også sprinter i verdenseliten og har som mål å komme tilbake i sporet.

Hattestad forteller at navne på den lille er valgt med omhu.

— Han er oppkalt etter bestefaren til Katja. Riktignok skrev han navnet sitt med k, men vi syntes Ludvig er så fint. Vi måtte ha et navn som passet på begge sider, forklarer han

Katja Visnar kommer fra Slovenia. Paret har vært bosatt i Norge i flere år, men bodde også ett år i Slovenia. Vigen Hattestad, som er fra Østfold, og hans kjære valgte å kjøpe hus et sted det er snøsikkert.

Klar til Davos

Veteranen forteller at han meldte avbud til Kuusamo mandag kveld, da han skjønte at noe var i gjære.

— Det er ikke blitt så mye søvn på meg heller de siste dagene. Jeg har deltatt i Kuusamo mange ganger, og forhåpentligvis blir det flere.

- Hva nå?

— Hvis det bare hadde vært sprint på Lillehammer neste uke, hadde jeg deltatt der. Nå må jeg vente til Davos helgen etter Lillehammer. Derfor blir det trening på hjemmebane den neste perioden, og det blir fint det også. Jeg kan kose meg på fjellet, legger han til.

Får god hjelp

Når Vigen Hattestad drar til utlandet, kommer samboerens mor for å hjelpe til. Det setter han stor pris på.

Flere av løperne på allroundlandslaget har barn. Vigen Hattestad er den første sprinteren i den nåværende gjengen. Vigen Hattestad ser at det er blitt mer vanlig å fortsette i yrket etter en familieforøkelse.

I likhet med Mari Bjørgen ønsker Visnar å ta opp sin karriere igjen.

— Hun har trent en gang om dagen, skjønt den siste tiden er det blitt mer mosjon. Men Katja gikk på ski så sent som for en uke siden.

Marit Bjørgen venter barn i desember:

IOC vil forske på Bjørgens graviditet: - Det er gjort få studier tidligere.

Mor Weng: - Bjørgen har vært som en mamma for Heidi.

Bjørgen skal se langrenn fra sofaen - og håper på Kowalczyk-suksess

Østberg om Bjørgens treningsinnsats: - Irriterende bra!